Igralec, pevec, imitator, komik in voditelj Klemen Slakonja je zagotovilo za dobro TV-zabavo. Foto: Jani Ugrin
Igralec, pevec, imitator, komik in voditelj Klemen Slakonja je zagotovilo za dobro TV-zabavo. Foto: Jani Ugrin

31. decembra ob 20.00, ko boste ravno pojedli silvestrsko večerjo, se bo na TV Slovenija 1 začela uro in pol dolga oddaja Zadnji večer s Klemnom Slakonjo, ki je pripravil cel kup uspešnic, priredb, imitacij in parodij. Če smo natančni, malo čez trideset skladb. Spremljala ga bosta oba hišna orkestra, Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija, z dirigentom Patrikom Greblom. V oddaji bodo nastopili svetovno znani čelist Luka Šulić, vokalna zasedba Perpetuum Jazzile in tenorist Janez Lotrič, ki nam bo v duetu s Klemnom predstavil novo navijaško arijo "Kdor ne skače, ni Slovenc". Raperski trio Zlatko, Nipke in Challe Salle bodo diplomirali iz življenjskih lekcij, svoje mišice bo pokazala Senidah, Zala in Gašper bosta prvič uradno nastopila brez belih pulijev, Raiven bo oblekla narodno nošo, Nina Pušlar pa se bo prelevila v nedolžno decembrsko snežinko. Kako je bil videti svet v letu 2019, nam bo razložil svetovni popotnik Tadej Toš. V oddaji bosta nastopila tudi Lady Gaga in Bradley Cooper, svoje rojake in Sevnico pa bo končno obiskala Melania Trump.

Slovenski pozdrav bo gostil več kot 250 nastopajočih. Foto: Adrijan Pregelj
Slovenski pozdrav bo gostil več kot 250 nastopajočih. Foto: Adrijan Pregelj

Ob 21. 30 bo sledila oddaja Silvestrski pozdrav, v katerem bodo gostovale največje zvezde slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, skupaj več kot 250 nastopajočih. Gostitelja silvestrskega večera bosta Darja Gajšek in Blaž Švab, za komične vložke pa bosta poskrbela Tilen Artač in Urška Vučak Markež. Nastopili bodo: Modrijani, Alfi Nipič, Helena Blagne, Dejan Vunjak, Ansambel Franca Miheliča, Nemir, Poskočni muzikanti, Manca Špik, Štirje kovači, Saška Lendero, Čuki, Nika Zorjan, Spev, Prifarski muzikanti, Ansambel Saša Avsenika, Kingston, Ansambel Jureta Zajca, Isaac Palma, Tomaž Domicelj, Koncertni ansambel Slakove glasbe, Nuša Derenda, Vili Resnik, Čudežna polja, Ansambel Banovšek in mnogi drugi. Z Darjo in Blažem bomo tudi odštevali sekunde do vstopa v leto 2020.

Nina Pušlar je postala zvezda stalnica slovenske glasbene scene. Foto: Matic Kremžar
Nina Pušlar je postala zvezda stalnica slovenske glasbene scene. Foto: Matic Kremžar

Ko bodo objemi in voščila za vami, se boste lahko umirili ob posnetku koncerta priljubljene Nine Pušlar, ki je sepembra v Križankah končala poletno turnejo po slovenskih gradovih in dvorcih, koncert pa je sovpadel z izidom njenega šestega studijskega albuma Nina. V koncertni poslastici, ki si jo boste lahko ogledali takoj po polnoči, se bo v 24 skladbah sprehodila čez prvih 14 let kariere. Kot gost se ji bo v skladbi Punca na odru pridružil tudi Jan Plestenjak. Slišali boste največje uspešnice - To mi je všeč, Za vedno, Lepa si in Za naju, na koncertu pa je premierno predstavila tudi tri nove pesmi. Koncertni program bo tako sestavljen iz uspešnic, ki jih je posnela odkar je leta 2005 zmagala v drugi sezoni Bitke talentov.

Silvestrski program se bo končal s studijskim koncertom v hiši BBC glasbenika Michaela Bubléja, na katerem je predstavli svoj album Nobody But Me. Kanadski umetnik svetovne slave, ki se ponaša s prodajo plošč v platinastih nakladah in ki je nagrajen s štirimi grammyji, ponuja svojim oboževalcem izjemen glasbeni večer, pa tudi duhovito in vznemirljivo druženje z občinstvom ter najboljšimi glasbeniki. Koncert je postavljen v bleščeč BBC-jev studio, ki odlično sovpada z glamurjem njegove odrske govorice, hkrati pa odraža njegovo osebnost in pesmi, ki jih poje. Michael na tem koncertu izvaja klasične skladbe, vključno s Cry Me A River in Feeling Good - seveda poleg pesmi z njegovega albuma Nobody But Me. Posebno omembo pa si zasluži ekskluzivna priredba Elvisove uspešnice Always on My Mind.