Netflixov načrt pomeni, da bodo člani, ki želijo deliti račune z ljudmi zunaj svojega gospodinjstva, plačali dodatno pristojbino. Foto: EPA
Netflixov načrt pomeni, da bodo člani, ki želijo deliti račune z ljudmi zunaj svojega gospodinjstva, plačali dodatno pristojbino. Foto: EPA

Plačljivo deljenje naročnin so nameravali uvesti že v preteklem četrtletju, a so ukrepe preložili na tekoče trimesečje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V torkovem pismu vlagateljem je podjetje tako sporočilo, da bo plačljivo skupno rabo uvedel do julija, piše britanski BBC.

Na nekaj trgih so težavo širjenja gesel že začeli reševati, širše, tudi v ZDA, pa se bodo tega lotili ta mesec, je napovedal izvršni direktor Greg Peters.

V podjetju so pojasnili, da želijo naročnikom zagotoviti nemoten dostop do storitev zunaj doma ali na različnih napravah, kot so tablice, televizorji ali pametni telefoni.

Peters je povedal, da so že prišli do nekaterih izsledkov na tem področju in da so si raje vzeli nekaj dodatnega časa, da bo prehod na strožji režim gesel čim mehkejši.

Podjetje je opozorilo vlagatelje, da pričakujejo nekaj odpovedi, vendar so dodali: "Dolgoročno bo plačana delitev zagotovila večjo osnovo prihodkov, iz katere lahko rastemo, ko izboljšujemo naše storitve".

V Kanadi, kjer so spremembe uvedli februarja, je baza plačljivega članstva zdaj večja, kot je bila pred spremembami, rast prihodkov pa se je pospešila, je dodalo podjetje.

Netflix je sicer v prvem četrtletju vknjižil 1,3 milijarde dolarjev dobička, kar je skladno s pričakovanji. Ob tem je imel rekordnih 232,5 milijona naročnikov.

Netflix pa je uspešen tudi pri vzpostavljanju ponudbe oglasov. Preučevalec trga Insider Intelligence je napovedal, da bo Netflix letos ustvaril 770 milijonov dolarjev prihodkov, prihodnje leto pa več kot milijardo dolarjev.