Foto: AP
Foto: AP

"Kariero sem začel z glasbenimi videospoti. Mislim, da združevanje filma in glasbe še vedno predstavlja velik del tega, kar sem," je režiserjeve besede navedel britanski spletni portal The Guardian.

"Menim, da ni umetnika, ki bi bil tako močan, karizmatičen in genialen na področju glasbe, kot je bil Michael Jackson. Na moje snemanje glasbenih videospotov so močno vplivali njegovi videospoti. Njegova glasba in podobe so del mojega pogleda na svet. Priložnosti, da njegovo zgodbo in glasbo prenesem na veliko platno, se nisem mogel upreti," je še povedal Fuqua, ki je med drugim režiral filme Dan za trening, Pravičnik in nazadnje film o suženjstvu z naslovom Emancipation.

Film Michael bo nastal v sodelovanju s skrbniki Jacksonove zapuščine. Na fotografiji glasbenikova hči Paris Jackson. Foto: EPA
Film Michael bo nastal v sodelovanju s skrbniki Jacksonove zapuščine. Na fotografiji glasbenikova hči Paris Jackson. Foto: EPA

Za scenarij bo poskrbel trikratni nominiranec za oskarja John Logan, ki se je med drugim podpisal pod scenarija za filma Gladiator in Skyfall. Sodeloval bo tudi producent Graham King, ki je med drugim kot producent sodeloval pri biografskem filmu Bohemian Rhapsody.

Po pisanju filmske revije Hollywood Reporter so v studiih Lionsgate zatrdili, da bo film zajel vse vidike Jacksonovega življenja. Deadline pa je poročal, da se bo odkrito lotil težkih vprašanj. Po HBO-jevi dvodelni dokumentarni seriji Leaving Neverland iz leta 2019, ki je vsebovala obtožbe o pevčevih spolnih zlorabah otrok, so skrbniki pevčeve zapuščine serijo obsodili kot "tabloidni umor lika" in vztrajali pri njegovi nedolžnosti.

Film Michael bo sledil broadwajskemu muzikalu MJ, ki je bil blagajniška uspešnica in je prinesel več kot 83 milijonov dolarjev zaslužka, a je bil deležen mešanih kritik. Adrian Horton iz časopisa The Guardian ga je označil za "očarljivega", a "na koncu tudi neprijetnega".

Kot še piše The Guardian, je bil film Bohemian Rhapsody velika uspešnica in je po vsem svetu prinesel 910 milijonov dolarjev zaslužka, film Elvis je leta 2022 prinesel 287 milijonov zaslužka, biografski film o Whitney Houston z naslovom I Wanna Dance with Somebody pa je od izida prejšnji mesec prinesel manj kot 50 milijonov dolarjev zaslužka. Letos naj bi med gledalce prišla tudi biografska filma o Amy Winehouse in Leonardu Bernsteinu.