Med zanimivimi vprašanji in raznolikimi tekmovalci Jokerja že pet let krmari Mario Galunič.  Foto: Televizija Slovenija/RTV SLO/Adrian Pregelj
Med zanimivimi vprašanji in raznolikimi tekmovalci Jokerja že pet let krmari Mario Galunič. Foto: Televizija Slovenija/RTV SLO/Adrian Pregelj

V desetih sezonah oz. petih letih je bilo posnetih 175 oddaj, v katerih se je predstavilo že 189 različnih ljudi. Glavne nagrade pa se je doslej razveselilo šest tekmovalcev.

''Pogosto me ljudje vprašajo, ali po petih letih in skoraj 200 oddajah še najdem veselje in motivacijo za snemanje kviza. In moj odgovor je vedno enak: 'Ne morem se naveličati nečesa, kar me vedno znova preseneti in napolni z nemirom.' Mislim na zanimive tekmovalce, na vprašanja, ki me pogosto spremljajo še dolgo po snemanju oddaje, predvsem pa na nepredvidljivost, ki je vtkana v značaj Jokerja. Vse to me vedno znova vleče v studio, in ko se konča ena tekma, komaj čakam na novo. Upam, da je tako tudi pri gledalcih," pred novo sezono pravi prepoznavni voditelj.

Format oddaje tako ostaja enak: tekmovalec ali tekmovalka, ki bo v soboto ob 20. uri sedel ali sedla na vroči stol, moral ali morala na poti do tako zaželene glavne nagrade, 20.000 evrov, odgovoriti na dvanajst zanimivih vprašanj, v pomoč pa ima jokerje in sotekmovalca ali sotekmovalko.

Malce drugačen Joker doma

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci pred domačimi zasloni. Spletna igra Joker doma, ki je bila doslej dostopna na spletni strani, bo odslej zaživela v novi podobi in bo na voljo na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Uporabniki enega izmed obeh omenjenih omrežij bodo v kvizu lahko sodelovali v času premiernega predvajanja oddaje, torej ob sobotah med 20.00 in 21.00. Število mest za sodelovanje v tem spletnem kvizu ne bo več omejeno.

Vprašanja se bodo v zgodbah na obeh profilih prikazala v dveh sklopih. Vsak sklop bo vseboval dvanajst vprašanj. Prvi sklop bo objavljen med prvo oglasno prekinitvijo, drugi pa med drugo. Vsi, ki se bodo preizkusili v igri Joker doma, bodo tudi vključeni v žreb za lepe praktične nagrade, ob tem obljubljajo v Razvedrilnem programu TV Slovenija.

V studiu so poleg tekmovalcev navzoči tudi gledalci na tribunah, kar je posebna izkušnja in močno doživetje za vsakogar. Za ogled snemanja oddaje se je mogoče prijaviti na spletni strani.

Joker ostaja med najbolj gledanimi oddajami

Kviz Joker sicer ostaja med med najbolj priljubljenimi oddajami Televizije Slovenija, pa tudi med oddajami slovenskih TV-programov, saj so bile prav vse oddaje zadnje sezone najbolje gledane v svojem terminu na slovenskih televizijah. Oddajo po podatkih raziskave AGB Nielsen Media Research (panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom) v povprečju spremlja 10,3 odstotka ali več kot 196.000 gledalcev, kar predstavlja 25 odstotkov vseh, ki so bili med predvajanjem kviza pred TV-sprejemniki.