Skoraj celotna ekipa ustvarjalcev. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj
Skoraj celotna ekipa ustvarjalcev. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Ustvarjalci so se skupaj z avtorji oddaje V petek zvečer Jureta Karasa in Blaža Švaba odločili, da si bodo po treh res intenzivnih letih in šestih sezonah privoščili predah. Tako se po novem letu oddaja umika s programa.

Glasbeno-humoristična oddaja V petek zvečer, ki sta jo vodila Blaž Švab in Melani Mekicar, je postala referenčna oddaja v slovenskem medijskem prostoru, tako glede kakovosti glasbenih izvedb – hišno skupino Diamanti sestavljajo Miha Gorše, Martin Juhart, Lovro Sadek, Mike Orešar, Tomaž Boškin, Jure Rozman, Maj Vlašič, Dejan Korenak, Goran Moskovski, Sara Lamprečnik, Lucija Marčič, Nejc Tratnjek in Goran Sarjaškot tudi glede zvočne obdelave, za katero sta skrbela mojster zvoka Metod Komatar in Tadej Mihelič z ekipo.

Ekipo glasbenikov, ki so vsak petek na 1. programu TV Slovenija postregli z dobro uro živih glasbenih izvedb, sta vodila Miha Gorše in Martin Juhart pod producentskim okriljem Matjaža Vlašiča. V tem času so sodelovali z najširšim naborom izvajalcev slovenske glasbene scene in ustvarili več kot 600 izvirnih posnetkov slovenskih skladb. Glasbene izvedbe na družbenih omrežjih dosegajo veliko število ogledov. Samo kanal YouTube oddaje je lani presegel skupno število 100 milijonov ogledov. Najbolj gledan glasbeni videoposnetek je sicer posnetek skupine Flirrt in Aleša Bartola, dosegel je več kot 1,7 milijona ogledov.

Humoristi Mario Ćulibrk, Miha Brajnik, Jernej Kogovšek, Lucija Harum in Niko Zagode so vsak teden postregli s humorističnimi skeči v scenariju in režiji Jureta Karasa. Številni skeči so zaživeli lastno življenje na družbenih omrežjih in postali samostojne spletne senzacije.

Željo ekipe po predahu razumejo in spoštujejo

V petek zvečer je v treh letih postal prostor, kjer so slovenski glasbeniki lahko predstavili sebe in svoje delo. Ustvarjalci upajo, da bo tovrstna platforma ostala stalnica RTV-programa, v kakršni koli obliki že.

Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan željo ekipe po predahu razume in spoštuje. “V Razvedrilnem programu TV Slovenija smo ponosni, da je oddaja kot plod skupnega dela zunanje ekipe in urednice Ane Benkovič ter celotne izvedbene ekipe TV Slovenija tako uspešno promovirala vse zvrsti slovenske glasbe in naše odlične glasbenike," je dejal in dodal, da je načrt uredništva, da že prihodnje leto začnejo priprave na novo razvedrilno glasbeno oddajo. Ta naj bi luč televizijskega sveta ugledala leta 2025, ko naj bi se uredilo tudi primerno financiranje razvedrila na TV Slovenija.