Ameriški producent MGM je znova premaknil izid biografskega filma o priznani, leta 2018 umrli pevki Arethi Franklin. Foto: Reuters
Ameriški producent MGM je znova premaknil izid biografskega filma o priznani, leta 2018 umrli pevki Arethi Franklin. Foto: Reuters

Film v režiji Liesl Tommy, v katerem bo legendarno ameriško pevko upodobila Jennifer Hudson, bi moral na filmska platna priti že letos avgusta, vendar so ga zaradi epidemioloških razmer naprej prestavili na januar 2021, zdaj pa so njegov izid zamaknili še za sedem mesecev, piše filmska revija Variety.

Scenarij, ki ga je napisala Callie Khouri, sledi pevki od otroštva, ko je pela v zboru v očetovi cerkvi - oče je bil baptistični pridigar - do uspeha, ki jo je okronal za kraljico soula.

Aretha Franklin je umrla 16. avgusta 2018 na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let. V svoji več desetletij dolgi karieri je nanizala mnogo uspešnic, kot sta Respect in (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Pevka, ki je začela z gospelom, nato pa svojo pevsko pot razširila z rhythm and bluesom, džezom in soulom, si je že konec 60. let prejšnjega stoletja prislužila naziv kraljica soula. Je dobitnica 18 nagrad grammy, vključno z nagrado za življenjske dosežke.

Imenovana je bila za eno najbolje prodajanih glasbenic v zgodovini, leta 1987 pa je bila kot prva ženska sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu. Med njenimi uspešnicami velja omeniti še I Say a Little Prayer, Chain of Fools in Think. Izdala je 42 studijskih albumov, nazadnje A Brand New Me.