V filmu Hudičevka v Pradi sta v glavnih vlogah nastopili Meryl Streep in Anne Hathaway. Foto: IMDb
V filmu Hudičevka v Pradi sta v glavnih vlogah nastopili Meryl Streep in Anne Hathaway. Foto: IMDb

Romanu Hudičevka v Pradi pisateljice Lauren Weisberger je leta 2006 sledila istoimenska filmska uspešnica v režiji Davida Frankla.

"Ekipa se poskuša pokloniti ljubljenemu filmu, ki ga ljudje ne morejo nehati gledati, in izvrstnemu romanu Lauren Weisberger. Hkrati pa želimo prikazati velike spremembe v modnem svetu," je za revijo Variety povedal pisatelj Paul Rudnick, ki trenutno piše besedila za muzikal. V njem bosta nastopila Beth Leavel kot Miranda Priestly in Taylor Iman Jones kot Andy Sachs. Igralci se bodo vrteli na glasbo Eltona Johna.

Hudičevka v Pradi je zgodba o uspešni urednici priznane modne revije Mirandi Priestly (v filmu jo je igrala Meryl Streep), ki greni življenje svoji novi asistentki Andy Sachs (v filmu jo je igrala Anne Hathaway). Ta pa v nasprotju s predhodnicami vztraja pri delu, kljub neverjetnim muham šefice.

Avtorica romana Lauren Weisberger je sama nekaj let delala za slovito urednico revije Vogue Anno Wintour, a ni nikoli priznala, da je prav ta navdihnila roman.