Foto: AP
Foto: AP

Film je režiral Frances Lawrence. Ta je ob premieri, film v kinematografe prihaja 17. novembra, opisal z naslednjimi besedami: "To je zelo drugačna vrsta filma, gre za Igre lakote, ki pa ima drugačno zgodbo in drugačne like."

Peti del filma, ki temelji na uspešnicah Suzanne Collins, je postavljen 64 let pred prvim filmom Igre lakote z Jennifer Lawrence v glavni vlogi.

Oboževalci so na londonski svetovni premieri navdušeno pozdravili igralce Rachel Zegler, Toma Blytha, Hunter Schafer in Josha Andresa Rivero, gonilno silo novega dela Iger lakot. Omejeni igralci so odraščali ob prejšnjih filmih Iger lakote. Rachel Zegler je tako povedala: "Samo želela sem si narediti dobro uslugo sebi in svoji 12-letni sebi, ki je oboževala filme. In bilo mi je v veselje, da sem to naredila." Transspolna igralka Hunter Schafer, ki je zaslovela v seriji Evforija, pa je za Reuters dejala: "To je neverjetno. Mislim, da 13-letnik ne bi mogel razumeti, kaj zdaj čutim."

Zvezdniki predzgodbe Igre lakote so pozdravili konec štirimesečne stavke hollywoodskih igralcev, zdaj lahko začnejo promovirati najnovejši del filmske franšize. "Občutek je čudovit, da je premiera po toliko časa in da se to zgodi na dan z drugimi res dobrimi novicami, je dobro," je dejal Josh Andres Rivera. "Poznam veliko ljudi, ki so se pripravljeni vrniti na delo. Jaz sem se pripravljen vrniti na delo."