Felix Silla se je več let boril z rakom slinavke. Foto: Instagram
Felix Silla se je več let boril z rakom slinavke. Foto: Instagram

Silla, ki se je rodil 11. januarja 1937 v Italiji, je svojo kariero že v najstniških letih začel kot akrobat v cirkusu, s katerim je leta 1955 prišel tudi v ZDA in se nato odločil ostati v Hollywoodu. Zaradi njegove majhnosti (v višino je meril 1,19 metra) in spretnosti oz. akrobatskih veščin so ga najemali predvsem za kaskaderske točke, dokler ni začel dobivati tudi drugih igralskih vlog.

Čeprav ni nikoli zares zaslovel, saj je v večini prepoznavnejših vlog nem, nerazumljivo govori ali pa ni videti njegovega obraza, je veljal za legendo med kolegi igralci. Med njegovimi najbolj znanimi vlogami velja omeniti predvsem upodobitev lasatega "bratranca Itta" v seriji o družini Addams (lika, mimogrede, v stripovskem izvirniku ni bilo, dodali so ga ustvarjalci serije), pa robota Twikija v seriji Buck Rogers in the 25th Century in ewoka, ki se je vozil z zmajem, v Jedijevi vrnitvi.

Silla kot momljajoči lasati bratranec. Foto: Youtube
Silla kot momljajoči lasati bratranec. Foto: Youtube

"Felix je znal like, ki ne govorijo, zares oživiti," je ob igralčevi smrti dejala njegova predstavnica Bonnie Vent in dodala, da je Silla do konca ostal preprost, prijazen človek, ki je poznal nešteto zgodb iz hollywoodskega zakulisja in jih je rad delil s svojimi bližnjimi. "Radi smo ga poslušali, ko je razlagal zgodbe iz svojih cirkuških dni ali s snemanj filmskih in televizijskih klasik."

Igralec je umrl po dolgi bitki z rakom v 85. letu starosti, ob strani pa sta mu do konca stali žena Sue in hčerka Bonnie. Sin Michael je umrl lani, star 45 let, piše AP.