Foto: IMDb
Foto: IMDb

Igrana priredba japonske anime serije One Piece je bila opisana kot presenetljiva uspešnica, ki je prejela večinoma pohvale kritikov. Oddaja spremlja skupino piratov na lovu za mitološkim zakladom, znanim kot One Piece, ki se drži prvotne zgodbe avtorja mange (japonska vrsta stripov) Eiichira Ode. Med tem, ko je večina hollywoodskih adaptacij japonskih mang in animejev razočarala praktično vse oboževalce, je očitno One Piece svetla izjema, ki nasprotuje trendu. Adaptacijo so pohvalili tako pri Varietiyu, Hollywood Reporterju in številnih drugih medijih, ki se ukrvarjajo s kritiko filmskih del. Je pa po drugi strani adaptacijo kot generično opisal Mike Hale iz New York Timesa: "Morda bo zadovoljil oboževalce izvirnika, ki so veseli, da bodo dogodki bolj ali manj zvesto ponovljeni, vendar je večina vzdušja in osebnosti animeja izginila, nadomestila sta ju zaposlenost in dodelana, a nezanimiva produkcijska zasnova."

Roko na srce, tudi filmski kritiki pogosto niso seznanjeni s to vrsto animiranih serij, še posebej to velja za One Piece, ki ima trenutno čez tisoč epizod, zgodba pa sredi dvajsete sezone še ni dosegla epiloga. Kayleigh Donaldson iz The Wrap je pohvalila način, na kakršnega adaptacija povzame duh animeja: "Produkcijska ekipa je opravila zavidljivo delo pri poustvarjanju živahnih okolij in kostumov animeja, ki vključujejo klovne gusarje, moške morske pse, večbarvne ladje in barve za lase v stilu punka. Vsekakor je videti čudovito na način, ki se mu upirajo številne priredbe animejev."

Hollywood nima najboljših izkušenj, ko gre za prilagajanje animejev, saj so produkcije,vključno z The Ghost in the Shell, Dragonball Evolution in Death Note, (trije izmed najbolj znanih animejev) doživele popoln polom tako pri kritikih, kot gledalcih. Toda glede na to, da ima žanr še vedno veliko globalno privlačnost in komercialni uspeh, je logično, da produkcijske hiše še naprej poskušajo ugotoviti, kako zahteven format preslikati v filmski svet.

One Piece je drugi najbolj priljubljen anime vseh časov, takoj za legendarnim Dragon Ball, ki je bil tudi eden izmed razlogov za ti. eksplozijo animejev na ameriškem trgu v devetdesetih letih.