Film je takrat še ne dvajsetletno Anne Hathaway izstrelil med zvezde. Foto: IMDb
Film je takrat še ne dvajsetletno Anne Hathaway izstrelil med zvezde. Foto: IMDb

Po poročanju navadno kar dobro obveščenega The Hollywood Reporterja se bodo gledalci lahko kmalu vrnili v izmišljeno kraljevino Genovio, saj pod peresom scenaristke Aadrite Mukerji, ki je sodelovala pri več uspešnih TV-serijah, že nastaja scenarij. Ni pa še jasno, kakšen zaplet Mio Thermopolis čaka tokrat. Po poročanju Varietyja ni zares znano niti, ali bo to nadaljevanje ali pa bodo zgodbo ameriške najstnice, ki se nepričakovano znajde v vrsti za genovijski prestol, zgolj vnovič posneli od začetka.

E!Online ob tem poroča, da je bolj verjetno nadaljevanje, saj je nanj nedavno namignila tudi Anne Hathaway, ki je v pogovoru za Entertainment Tonight potrdila, da "kroži" ponudba in da bi jo z veseljem sprejela, če bo v filmu zaigrala tudi njena "babica", Julie Andrews – kot je znano, je v prvih dveh delih Andrews upodobila hladno kraljico Clarisse Renaldi. "Če je kakršna koli možnost, da bo sodelovala tudi Julie Andrews, bi to gotovo šlo," je dejala.

Kot je znano, sta prva dva filma temeljila na romanih Meg Cabot. Prvi del je premiero doživel leta 2001, drugi pa tri leta pozneje. Čeprav filma nista ravno navdušila kritikov (so bili pa ti bolj navdušeni nad igro obeh glavnih igralk), pa sta se zasidrala v srca cele generacije deklet(c), nezanemarljiv pa je tudi dobiček, ki sta ga oba prinesla v Disneyjevo malho.