Princesa Diana je umrla avgusta 1997 v avtomobilski nesreči, njena smrt pa je po svetu sprožila val žalovanja. Foto: AP
Princesa Diana je umrla avgusta 1997 v avtomobilski nesreči, njena smrt pa je po svetu sprožila val žalovanja. Foto: AP

23-letna britanska igralka, ki je ustvarjalce serije očarala in navdušila s svojim izjemnim talentom, je pred vlogo življenja, ki jo lahko izstreli v zvezdniški vrh. "Emma je neverjetno nadarjena, osvojila nas je takoj," je izbor igralke komentiral scenarist serije Peter Morgan. Dodal je: "Poleg tega, da ima nedolžnost in lepoto mlade Diane, ima ogromen talent, ki bo v najboljši luči prikazal izjemno žensko, ki je iz anonimne najstnice postala ikonična ženska svoje generacije."

Četrta sezona bo gledalcem približala obdobje vlade Margaret Thatcher in nesrečen zakon princese Diane ter princa Charlesa.

Snemanje četrte sezone serije, ki upodablja življenja članov britanske monarhije v različnih obdobjih, se bo začelo predvidoma ob koncu letošnjega leta.

Za serijo je značilno, da se igralska zasedba vsaki dve leti zamenja. V tretji sezoni, ki bo na malih zaslonih predvidoma ob koncu letošnjega leta in se bo osredotočala na obdobje med letoma 1964 in 1970, bo v vlogi kraljice Elizabete II. mogoče videti oskarjevko Olivio Colman.

Po načrtih Netflixa naj bi serija trajala šest sezon in zajela celotno življenje Elizabete II.