Koncert sta povezovala Tajda Lekše in Vojko Belšak. Foto: MMC RTV SLO
Koncert sta povezovala Tajda Lekše in Vojko Belšak. Foto: MMC RTV SLO

Sredstva, ki jih zbirajo na vsakoletnem dobrodelnem koncertu v Ljubljani, tradicionalno namenjajo osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Do zdaj so zbrali 67.400 evrov.

Ponovitev koncerta bo v sredo, 7. 12. ob 17.05 na TV SLO 2

Letošnjo, že 30. izdajo koncerta sta povezovala Tajda Lekše in Vojko Belšak.

Kar 281 nastopajočih je darovalo svojo umetnost za plemenit namen. Na koncertu so z glasbo iz različnih zvrsti nastopili Neisha, Slovenski oktet, Trio Vivere, Sabina Cvilak, Andraž Golob, Komorni zbor Megaron, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo, Uroš Perić, Anej Gorenjak, SOS Junior – Slovenski mladinski orkester saksofonov, Manja Pančur, Branko in Martina Robinšak, Peter Grdadolnik, Edvard Strah, Blaž Vrbič in Maša But.

Kako prispevati?

Sredstva je mogoče prispevati vse do konca decembra, in sicer lahko pošljete SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 na 1919, s čimer boste prispevali 5 oz. 10 evrov.

Sredstva v poljubni višini lahko donirate tudi s klicem na številko 01 472 00 11.

Za dirigentsko paličico so poprijeli Simon Dvoršak, Damijan Močnik, Domen Koren, Lojze Krajnčan in Gordana Buh Žgajner, koreograf je bil Renato Zanella.

Oddajo je uredil Daniel Celarec, program koncerta pa so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar in Edvard Škodič iz Rotary Cluba Ljubljana. Vezno besedilo je spisal Miha Hočevar, režiser dogodka pa je bil Marjan Kučej.

30. Dobrodelni Miklavžev koncert, prenos iz Unionske dvorane v Ljubljani