V vlogi princese Diane bo nastopila Emma Corrin. Foto: IMDb
V vlogi princese Diane bo nastopila Emma Corrin. Foto: IMDb

Prvotno so načrtovali šest sezon zgodbe o britanski kraljevi družini, a je Netflix januarja letos sporočil, da se Krona končuje po petih sezonah. Prišlo je do preobrata in oboževalci serije bodo še naprej uživali v zgodbah o britanski kraljevi družini.

Scenarist serije Peter Morgan je ob tem povedal: "Ko smo začeli pripravljati zgodbe za peto sezono, je kmalu postalo jasno, da se moramo, če želimo pravično predstaviti zgodbo, ki je kompleksna in polna dogodkov, vrniti k prvotnemu načrtu in posneti šest sezon."

Imelda Staunton bo v peti sezoni kraljica Elizabeta II. Foto: Reuters
Imelda Staunton bo v peti sezoni kraljica Elizabeta II. Foto: Reuters

Niti nova sezona ne bo predstavila dogodkov zadnjega desetletja, saj se bo serija končala na samem začetku 21. stoletja. Morgan je povedal, da nas šesta sezona ne bo približala današnjemu času, ampak so se odločili, da bodo izbrano obdobje predstavili do potankosti.

To pomeni, da gledalci še vedno ne bodo videli drame okrog princa Harryja in Meghan, vojvode in vojvodinje Susseških, ki sta se odrekla kraljevim dolžnostim, pa niti družinskega življenja princa Williama in Catherine, vojvode in vojvodinje Cambriških ... Na malem zaslonu ne bosta prikazani niti kraljevi poroki obeh princev, ki ju je spremljal ves svet.

Ampak niti v peti in šesti sezoni ne bo manjkalo zanimivega dogajanja, piše britanski BBC. Vključevala bo ločitev princa Charlesa in princese Diane, razdor v zakonu princa Andrewa in Sarah Ferguson, Dianino tragično smrt, ki je pahnila britanski dvor v krizo.

Netflix je pred kratkim razkril, da se bo ekipi pridružila oskarjeva nominiranka Lesley Maville, ki bo nasledila Heleno Bonham Carter in Vanesso Kirby v vlogi princese Margaret.

Četrta sezona je trenutno v produkciji, v njej pa bo v vlogi princese Diane nastopila Emma Corrin, v vlogi Margaret Thatcher pa Gillian Anderson. Vlogo kraljice Elizabete II. bo od Olivie Colman prevzela Imelda Staunton.