Foto: ABC News
Foto: ABC News

V torek je ABC News ekskluzivno delil napovednik za posebno oddajo, v katerem govorijo o vplivu pokojne igralke skozi intervjuje z zvezdniki, avtorji, novinarji in prijatelji, ki jih še danes navdihuje.

"Elizabeth Taylor je prva vplivnica," pravi youtuber, avtor in voditelj podkasta Shan Boodram v napovedniku. "'To sem, to je tisto, kar počnem.' Bila je zelo strastna ... zaljubila se je večkrat."

Taylorjevi oboževalci razpravljajo o njeni strasti do ljubezni in spolnosti ter o kulturnem vplivu iz mladosti. Eden od komentatorjev primerja igralkino vplivno kariero s Taylor Swift v sodobnem času, medtem ko igralka Fran Drescher pravi: "Želela sem biti taka kot ona, želela sem zveneti kot ona."

Uradni sinopsis posebne oddaje ABC News opisuje Elizabeth Taylor, ki je umrla marca 2011 v starosti 79 let, kot "načrt sodobne kulture slavnih". Na platnu in zunaj njega je bila večja od življenja, so zapisali. "Taylor, znana po svoji osupljivi lepoti, je bila osemkrat poročena s sedmimi različnimi moškimi, zasledovali so jo paparaci po vsem svetu, obsodil pa jo je celo Vatikan. Stekleni strop je podrla tudi s pogajanji o prvi milijonski plači v Hollywoodu."

Taylor se je pojavila v svojem prvem filmu, There's one Born Every Minute iz leta 1942, pri komaj devetih letih. Podala se je na bogato igralsko kariero, ki je trajala skoraj šest desetletij. V tem času je dobila dva oskarja za najboljšo igralko in bila še trikrat nominirana za omenjeno nagrado. Imela je štiri otroke.

"Vem, da sem imela izjemno življenje," je Elizabeth Taylor nekoč povedala pokojni novinarki Barbari Walters med intervjujem.

O Elizabeth govorijo še Rosie O'Donnell, Camilla Belle, Melissa Rivers, Dita von Teese ...