Wang oblači številne zvezdnice. Na sliki z Lady Gago. Foto: EPA
Wang oblači številne zvezdnice. Na sliki z Lady Gago. Foto: EPA

Do nove obtožbe prihaja v času, ko je odvetnica Lisa Bloom sporočila, da zdaj zastopa že 11 moških, ki Wanga obtožujejo spolnega nadlegovanja in napadov. Wang vse obtožbe ostro zanika.

Bullen je za BBC povedal, da je bil 24. avgusta 2019 zvečer s prijateljem v klubu Fishbowl, ko je tam srečal Wanga. Sprva naj bi se pogovarjala o šoli Parsons, kjer Bullen študira notranje oblikovanje, obiskoval pa jo je tudi Wang.

37-letni modni oblikovalec, ki oblači tudi številne zvezdnice, je nato povabil oba k svoji mizi in jima ponudil steklenico vodke, preden je Bullna odpeljal na plesišče.

V zgodnjih jutranjih urah naj bi ga nato spolno napadel. "Nenadoma mi je odpel hlače, posegel z rokami vanje in začel grabiti moj penis pred več ljudmi," je povedal Bullen. "Popolnoma sem zmrznil. Nato mi je dejal, da me hoče odpeljati domov. Počutil sem se zelo neprijetno in se kar najhitreje umaknil."

Z Janet Jackson na predzabavi grammyjev januarja lani. Foto: AP
Z Janet Jackson na predzabavi grammyjev januarja lani. Foto: AP

Paul Tweed, eden od Wangovih odvetnikov, je povedal, da trenutno čaka na posnetke nadzornih kamer iz kluba, ki da bodo "popolnoma oprali mojo stranko vseh sumov".

O zgovorni tišini gibanja #JazTudi

Bullen je dejal, da se mu je zdelo, da je moral spregovoriti, da bi tako podprl druge, ki so Wanga obtožili spolnih napadov, pa so bili označeni za lažnivce.

Obtožbe proti Wangu so se začele pojavljati decembra, ko je britanski model Owen Mooney na TikToku dejal, da ga je oblikovalec otipaval na koncertu v New Yorku leta 2017.

"Na neki točki sem se znašel sam in tip poleg mene je očitno izkoristil priložnost, ko se zaradi gneče nihče ni mogel premikati. In me je kar začel otipavati. Po nogi, po mednožju. Popolnoma sem zmrznil, ker sem bil tako šokiran."

Foto: AP
Foto: AP

Zatem so se anonimno pojavile številne podobne obtožbe proti Wangu, Mooney pa je bil kritičen do hinavske tišine modne in filmske industrije do navedb, ki zadevajo "moško, gejevsko in transskupnost". "Zdi se, da gibanju #JazTudi manjka vključevalnosti," je zapisal na svojih družabnih omrežjih očitajoče.

Mooney je eden od 11 moških, ki jih zastopa Bloomova, borka za človekove pravice, ki je prevzela že vrsto razvpitih primerov spolnih nadlegovanj.

Za BBC je povedala, da je velik del domnevnih incidentov povezan z LGBT-klubi. Wang je vse obtožbe zanikal že decembra, češ da so absurdne.

Obtožbe proti Wangu so sicer po spletu začele krožiti že leta 2017, ko se je oglasilo več ljudi, da jih je oblikovalec otipaval in nadlegoval v različnih newyorških nočnih klubih.