24-letna uspešna nizozemska manekenka je na Instagramu objavila fotografijo s svojim dolgoletnim partnerjem Laurensom van Leeuwenom, na kateri nežno objema svoj rastoči nosečniški trebušček. V spremnem zapisu je razložila, da so ji pred dvema letoma diagnosticirali sindrom policističnih jajčnikov – po tem, ko je bila kar sedem let brez menstruacije –, zaradi česar je bila na robu obupa, "saj si najbolj na svetu želim postati mama".

Po diagnozi se je lotila raziskovanja sindroma in ugotovila, da njena oblika ni tipična, ampak je najverjetneje posledica hudega stresa, ki mu je bilo njeno telo zaradi nenehnega potovanja, stroge diete, hudih vadbenih režimov in podobnega izpostavljeno. Zato se je odločila, da temeljito spremeni svoje življenje: manj je telovadila, pojedla več in bolj raznoliko, "saj očitno tista teža ni bila primerna zame", kariero je začasno postavila na stranski tir in se preselila nazaj na Nizozemsko, kjer je lahko čas preživljala v družbi svojih najdražjih.

Novembra je nato vendarle spet dobila menstruacijo, je razkrila in kmalu potem tudi zanosila. "Kmalu bomo trije!" je vzhičeno zapisala in vsem ženskam, ki se trudijo zanositi, položila na srce: "Verjemite vase, bodite prijazne do sebe, do svojega telesa in ne dovolite, da vam premlevanje in premišljevanje pride do živega."

24-letna Strijdova in pet let starejši van Leeuwen sta par že deset let, ob njej pa je stal ves čas od začetka njene manekenske kariere in jo redno spremlja na vseh modnih revijah, snemanjih in fotografiranjih.