Armani po modne steze zamenjal za ulice - z olimpijskim ognjem bo pretekel 400 metrov. Foto: EPA
Armani po modne steze zamenjal za ulice - z olimpijskim ognjem bo pretekel 400 metrov. Foto: EPA

Italijanski modni guru bo oblekel tudi italijansko igralko, ki bo na odprtju iger 10. februarja pomagala dvigniti italijansko zastavo.

"Zelo sem hvaležen organizatorjem, da so izbrali mene. Predstavljal bom enega najlepših delov Italije - Italija kot navdih lepote, tudi v modi. Šport navdušuje in, tako kot glasba, ljudi povezuje." Armanijeva naloga pa ne bo le oblikovanje oblačil za športnike in komentatorje. 29. januarja bo z olimpijsko baklo v roki pretekel 400 metrov.

Belolasi Italijan je priznal: "Ko sem izvedel, da bom nosil olimpijski ogenj, sem postal zelo živčen. Nisem bil prepričan, da bom lahko pretekel 400 metrov. Ampak ker vsak dan malo treniram, za nič na svetu nisem želel izpustiti take priložnosti."

Olimpijske igre bodo poleg srečanja najboljših športnikov tudi priložnost za modne oblikovalce. Nemci bodo na odprtju blesteli v Bognerjevih oblačilih. Nemški oblikovalec je povedal, da se je z drzno barvno kombinacijo bele, rdeče in zelene želel pokloniti gostiteljem in njihovi tribarvni zastavi.