Od sofisticiranih kostimov do malih torbic okoli rok, elegantnih bleščečih oblek ... Vse to je Armani vključil v kolekcijo za pomlad/poletje 2018. Foto: EPA
Od sofisticiranih kostimov do malih torbic okoli rok, elegantnih bleščečih oblek ... Vse to je Armani vključil v kolekcijo za pomlad/poletje 2018. Foto: EPA
Cate Blanchett med gosti revije Giorgio Armani. Foto: Reuters

Kot je na Milano Fashion Weeku povedal po svoji reviji, se mora italijanska modna industrija postaviti zase in se braniti negativnih navedb. Njegovo jezo je spodbudil članek v New York Timesu, kjer so zapisali, da nekatere italijanske modne hiše izkoriščajo delavce v italijanski deželi Apuliji in jih ne plačujejo.

"Med milanskim tednom mode se vedno zgodi ameriški napad. Mislim, da v zadnjih letih ameriški modni industriji ne gre najbolje, niso veliko storili ..." je Armani diplomatsko povedal za Reuters.

Armanijeva ženska želi osupniti
84-oblikovalec se je na tokratnem tednu mode predstavil dvakrat – v četrtek je predstavil kolekcijo Emporio Armani – modna revija je potekala na letališču, vsi zbrani pa so bili presenečeni, saj je revijo zaprl koncert Robbieja Williamsa. Revijo so vsi hvalili na ves glas, opisali so jo kot modni dogodek leta.

Včeraj pa je predstavil še nove kreacije iz linije Giorgio Armani. Kolekcijo za pomlad/poletje 2019 odlikujejo čiste linije, vsebuje paleto barv: srebrno, sivo, pastelne odtenke, modre ... "Ženska, ki jo predstavljam jaz, je ženska, ki želi biti opažena, ženska, ki želi osupniti," je povedal Armani.

Modno revijo so iz prvih vrst spremljali številni znani obrazi, med njimi tudi hollywoodska igralka Cate Blanchett.