Foto:
Foto:
Renee Zellweger je glamurju dala prednost pred udobjem.
Hilary Swank je povsem razgalila svoj hrbet.
Gisele Bundchen s spremljevalcem Leonardom DiCapriem

Letos je na večerne garderobe udeležencev precej opazno vplival film Letalec, saj je prevladoval zelo izbran slog, ki je spominjal na zlato dobo Hollywooda v 30. in 40. letih.

Dobitnica oskarja za vlogo Katharine Hepburn v filmu Letalec Cate Blanchett se je na prireditvi pojavila v Valentinovi obleki bledo rumene barve z rožo iz draguljev na rami.

Blanchettova, ki je imela v torbici za srečo spravljeno rokavico Katharine Hepburn, je po prireditvi priznala, da se bolj udobno počuti v moških oblačilih. "Ko sem igrala vlogo Hepburnove, sem se bolje počutila v moških kot ženskih oblekah."

Številne zvezdnice so žrtvovale udobje za glamurozen videz, saj so bile tesno oprijete obleke, ki so se razširile šele pod koleni, precej pogoste. V takšnih toaletah sta se na visokih petah zibali tudi Laura Linney in Renee Zellweger.

Na prireditvi je bilo tudi veliko glasbenih zvezdnikov. Beyonce se je pokazala v beli obleki, ki je pričarala vtis morske deklice, olepšane s številnimi dragulji.

Tudi sicer so bili dragulji in biseri pogost dodatek h glamuroznim toaletam. Niso pa krasili le običajnih mest - vratov, zapestij in ušes - ampak tudi obleke in čevlje. Igralka Regina King iz filma Ray je tako obula čevlje oblikovalca Stuarta Weitzmana, ki so bili okrašeni z diamantnimi uhani, ki so bili nekoč last legendarne Marilyn Monroe.

Kot vsako leto so tudi tokrat številne toalete odkrivale precej gole kože. Temu trendu pa, vsaj na prvi pogled, ni podlegla dobitnica oskarja za glavno žensko vlogo Hilary Swank, ki se je pojavila v dolgi, do vratu zaprti obleki z dolgimi rokavi, ki jo je oblikoval Guy Laroche. Brez golote pa vendarle ni šlo - igralka je imela namreč popolnoma razgaljen hrbet.

Dobitnica nagrade za največjo obleko bi bila verjetno lanskoletna prejemnica oskarja za glavno žensko vlogo Charlize Theron, ki je oblekla valovito svetlo modro obleko z vlečko, ki bi bila primerna tudi za poročne obleke.
Manekenka Gisele Bundchen, ki se je prireditve udeležila v družbi Leonarda DiCapria, je nosila lahkotno belo obleko brez naramnic z zlatimi vezeninami.

Sicer pa so bili modni kritiki zadovoljni s splošnim vtisom večernih toalet. Med oblekami zvezdnikov niso našli večjih modnih polomij. Modna novinarka Karen Loftus je večer opisala kot "bleščeč, izbran in seksi". Dodala je, da je bil večer "čudovit kot stari klasični Hollywood".