Carla Bruni in Letizia - mediji so do potankosti razčlenili njun videz in z veliko prednostjo za 'zmagovalko' razglasili špansko princeso. Foto: EPA
Carla Bruni in Letizia - mediji so do potankosti razčlenili njun videz in z veliko prednostjo za 'zmagovalko' razglasili špansko princeso. Foto: EPA
Carla Bruni in Letizia
Carla Bruni (levo) in Letizia v bolj slavnostnih oblekah. Tudi v tem primeru je Letizia dobila bitko v eleganci. Foto: EPA

V britanskem Daily Mailu so do potankosti razčlenili videza prve dame Francije, žene francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, in žene španskega prestolonaslednika princa Felipeja. Fotografije lepe Letizie in prav nič elegantne Carle so obkrožile svet s komentarji, da je prva dama Francije izgubila modno bitko proti španski lepotici modre krvi.

"Gotovo je Carla na večerji prišepnila na uho možu, da je on kriv, da je ob Letizii videti tako neelegantno. Zaradi njegove višine namreč ne sme obuti visokih pet, ki gotovo poudarijo in polepšajo zadnjico," pišejo v Daily Mailu. Čevlji namreč o ženski povedo več kot njen življenjepis. Tako je španska princesa v obleki kreatorja Felipeja Varele z barvno usklajenimi čevlji naravnost blestela.

Ni dovolj le prestižna blagovna znamka
Carla je po navedbah medijev vsekakor naredila največjo modno napako do zdaj. Očitno ni dovolj, da na etiketi obleke piše Dior. Čeprav je skušala v modri oblekici delovati dekliško, je dosegla ravno nasprotno - neelegantno pomečkano podobo vreče krompirja.

Očitki pa se nanašajo predvsem na to, da se Carla morda ob mlajših ženskah zaradi pomanjkanja samozavesti počuti ogrožena in v poskusu tekmovalnosti nase navleče neprimerne kose oblačil, ki dosežejo nezaželen učinek. Konec koncev je razlika v letih med francosko prvo damo (ima 41 let) in špansko princeso (36 let) le pet let, torej ni vse v letih, ampak tudi v načinu nošenja oblek.

A. M.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate še nekaj fotografij z obiska francoskega prvega para pri španski kraljevi družini, dodali pa smo še nekaj fotografij Carle v spremstvu pomembnih dam. Lahko si ogledate Carlo v družbi žene španskega premierja Joseja Louisa Zapatera, Sonsoles Espinose, žene mehiškega premierja Margarite Zavala, žene ameriškega predsednika Michelle Obama in francoske pravosodne ministrice Rachide Dati, ki se je takoj po rojstvu otroka vrnila na delo in kandidira na volitvah v Evropski parlament.