Louboutin se je odločil za sodelovanje s kubanskimi olimpijci. Foto: Reuters
Louboutin se je odločil za sodelovanje s kubanskimi olimpijci. Foto: Reuters

Prihodnji mesec se bo kubanska olimpijska reprezentanca po preprogi ob koncu olimpijskih iger v brazilskem Riu de Janeiru sprehodila v kreacijah, ki jih je zanje oblikoval Christian Louboutin. Francoski oblikovalec, ki slovi predvsem po prestižnih salonarjih z vrtoglavo visoko peto in redečih podplatih, je združil moči s Henryjem Taijem, nekdanjim francoskim rokometašem, ki je letos zasnoval spletno stran, na kateri je mogoče kupiti moška športna oblačila in obutev.

Louboutin se je odločil, da bodo kubanske športnice oblečene v bele suknjiče, bele srajce, črne hlače in rdeče salonarje, moški pa bodo namesto belih suknjičev nosili rdeče, salonarje pa so zamenjali za udobne rdeče športne copate. Louboutin je poskrbel, da se športnikom njihova oblačila popolnoma prilegajo, zato so ga večkrat obiskali tudi v njegovem pariškem studiu, še poroča NYmag.

"Kolekcijo smo oblikovali za trenutek, ko se olimpijci prelevijo nazaj v ljudi, še vedno so v soju luči, a so že na poti nazaj v resnični svet," je o kreacijah spregovoril Louboutin.

Po otoplitvi odnosov med Kubo in ZDA se za karibsko državo zanima vse več modnih oblikovalcev. Maja je modna hiša Chanel v kubanski prestolnici priredila prvo mednarodno modno revijo po letu 1959.