Eltonov zaščitni znak so očala z izstopajočimi okvirji in neobičajnimi barvami stekel.  Foto: AP
Eltonov zaščitni znak so očala z izstopajočimi okvirji in neobičajnimi barvami stekel. Foto: AP

V sodelovanju s trgovcem Walmart oz. veletrgovcem Sam's Club je legendarni glasbenik izdal štiri različne kolekcije očal (od korekcijskih do sončnih in očal kot modnih dodatkov), ki jih je poimenoval po obdobjih svoje dolge in bogate glasbene kariere: Osnovna kolekcija (ta vsebuje več kot 60 različnih okvirjev in stekel), Zgodnja leta, Aktivni glasbenik in Izbrana kolekcija.

Vsaka očala nosijo Eltonov zaščitni znak, črka E, nekateri modeli pa so poimenovani po njegovih največjih uspešnicah, na primer "Rocketman", navaja Variety. Njihove cene se bodo gibale od 99 ameriških dolarjev naprej. Pri oblikovanju očal iz Izbrane kolekcije se je pevec zgledoval po svojih najbolj ikoničnih očalih. Izdali jih bodo v omejenih serijah, cene se bodo začele pri 350 dolarjih za par, prav vsaka očala pa bodo nosil glasbenikov podpis.

"Znamka Elton John Eyewear slavi samozavest in pristnost," je 74-letni glasbenik zapisal v sporočilu za javnost in dodal: "Linija očal je zasnovana tako, da v njej vsakdo najde nekaj zase, da je lahko, ne glede na to, kdo je, videti pristno. Ne gre zgolj za očala, gre za to, kako ljudje vidijo same sebe."

Pogodba z Walmartom po navedbah Varietyja vključuje tudi dogovor, po katerem bo trgovec en milijon dolarjev od prodaje očal namenil Eltonovi fundaciji za ozaveščanje o HIV-u in aidsu.

Spodaj si lahko ogledate nekaj modelov očal, ki jih je Elton John nosil ob različnih priložnostih.