Katherine Heigl je klasiko ohranila s škrlatno obleko. Foto: AP
Katherine Heigl je klasiko ohranila s škrlatno obleko. Foto: AP

Sezona podelitve nagrad je v polnem teku, tako kot na podelitvi zlatih globusov pa so tudi na emmyjih poleg nagrad veliko pozornosti pritegnile zvezdniške modne izbire. Kot na nedavnih slovesnostih so tudi pred 75. podelitvijo nagrad emmy na rdeči preprogi prevladovale črne in rdeče obleke.

Donald Glover v črni obleki s cvetličnimi detajli. Foto: AP
Donald Glover v črni obleki s cvetličnimi detajli. Foto: AP
Sorodna novica Tudi s 75. podelitve emmyjev največ kipcev odnesla serija Nasledstvo, sledi ji The Bear

Igralka in producentka Katherine Heigl je klasiko ohranila s škrlatno obleko, ki jo je dopolnila pričeska v slogu Marilyn Monroe. Zvezdnica serije Nasledstvo Sarah Snook se je v elegantni obleki Vivienne Westwood v barvi maka prav tako podala po poti starega hollywoodskega glamurja. Tudi britanska igralka in glasbenica Suki Waterhouse se je odela v svetlo rdečo obleko in v njej pokazala svoj nosečniški trebušček. Aubrey Plaza je presenetila v beli obleki in ogromno iglo.

Med tistimi, ki so se odločile za elegantne črne obleke, so tudi Lizzy Caplan, Christina Ricci in Riley Keough. Ayo Edebiri, zvezda serije The Bear, je glave obračala v črni usnjeni obleki, ki jo je popestrilo balonasto krilo, poroča CNN.

Čeprav je šele januar, je bila na rdeči preprogi podelitve pomlad zagotovo v zraku. Številni udeleženci so se odločili za svežo zeleno – od Jessice Chastain do Hannah Waddingham. Glave so obračali tudi cvetlični detajli. Ti so "zacveteli" na krilu komičarke Ali Wong, obleki Simone Tabasco in njeni soigralki iz serije Beli lotos Meghann Fahy, ki je bila ena številnih, katere opravo so krasili motivi vrtnice.

Tema se je prenesla tudi na moška oblačila. Rože so popestrile žametne hlače Donalda Gloverja, tudi voditelj nagrad Anthony Anderson se je poigral s tradicionalnim smokingom – na tem so lilije zasijale tudi s perlicami.