Podoba Brooklyn verjetno visi na plakatih v mnogih moških sobah. Foto: Sports Illustrated
Podoba Brooklyn verjetno visi na plakatih v mnogih moških sobah. Foto: Sports Illustrated

Zgodba bi bila lahko pravljica, če ne bi bila resnična. Marsikateri teniški navdušenec, ki rad spremlja boje Američana Andyja Roddicka, je v njegovi loži zagotovo že opazil privlačno plavolasko. Gre za 21-letno manekenko, ki jo lahko najpogosteje vidimo v oglasih za kopalke in spodnje perilo, Brooklyn Decker.

Ženo izbral iz revije
Američan je med letošnjim Wimbledonom razkril, kako sta se sploh spoznala. "Neki večer sem listal izdajo v kopalkah revije Sports Illustrated in bil povsem očaran nad videzom in postavo Brooklyn."

26-letnik se je nato vrgel v "raziskovalno" akcijo in svojega agenta Kena Meyersona prosil, naj najde njeno številko. Pri tem pa se posredniška vloga agenta ni končala, saj je moral Meyerson kar v Andyjevem imenu prelestno plavolasko povabiti na zmenek. Ni šlo ne prvič ne drugič in ne tretjič, po vztrajnem klicarjenju pa so se Andyjevi ljudje in ekipa, ki je okoli Brooklyn, le dogovorili za skupni večer zvezdnikov.

Študij kmalu pozabljen
Brooklyn je sicer kariero modela začela pri 16 letih, ko jo je modni agent odkril v nakupovalnem središču v Severni Karolini. Kmalu je opustila študij in povsem zaplavala v modne vode.

Parček se je aprila letos poročil na njunem domu v Austinu v Teksasu, od takrat pa sta skoraj neločljiva, saj lepotica Andyja spremlja skoraj na vseh turnirjih po svetu. Na poroki je bilo precej zvezdniški imen, med drugim tudi "upokojenca" Andre Agassi in Steffi Graf, za glasbeno zabavo pa je skrbel Elton John.

"Tiste" fotografije iz SI-ja ...
Brooklyn je ena redkih spremljevalk teniških igralcev, ki se tudi sama lahko pohvali z zavidljivo kariero. Tako se je že pojavila na naslovnicah revij Teen Vogue, Cosmopolitan, FHM in Glamour, na modnih revijah pa je nosila tudi znamke Gap, Intimissimi in Victoria's Secret. Še vedno pa so verjetno najprivlačnejše njene fotografije s fotografiranja v kopalkah leta 2006.