Dvojčici Olsen sta prejeli laskavo nagrado. Foto: Reuters
Dvojčici Olsen sta prejeli laskavo nagrado. Foto: Reuters
Kim Kardashian in Kanye West
Kim Kardashian se niti v nosečnosti ne odreka razgaljenim opravam. Foto: Reuters

Zadnje priznanje je prišlo od združenja ameriških modnih oblikovalcev (CFDA), ki je včeraj v New Yorku podelilo modne nagrade, ki se jih je prijelo ime modni oskarji.

Ashley in Mary-Kate Olsen, ki ustvarjata pod modno znamko The Row, sta slavili v kategoriji najboljšega modnega oblikovalca/-ke kolekcij oblačil za ženske. Dvojčici sta premagali druge priznane modne oblikovalce: Marca Jacobsa, Michaela Korsa, Josepha Altuzarro in dvojec Jack McCollough & Lazaro Hernandez (ustvarjata za modno znamko Proenza Schouler).

Za moške je najbolje ustvarjal Tom Ford, premagal pa je Thoma Browna, Tima Coppensa ter dvojca Marcus Wainwright & David Nevill (ustvarjata za Rag & Bone) in Dao-Yi Chow & Maxwell Osborne (Public School).

Najboljše modne dodatke je izdelala Tabitha Simmons, v mednarodnem merilu sta nagrado prejela Maria Grazia Chiuri in Pierpaolo, najbolj "odštekana" med oblikovalci Betsey Johnson pa je prejela nagrado za življenjsko delo.

V vlogi podeljevalcev modnih oskarjev so se znašli zvezdniki, kot so: igralci Taraji P. Henson in Amanda Seyfried ter Joshua Jackson, zvezdnica resničnostnih serij Kim Kardashian West ...

Kdo vse se je sprehodil po rdeči preprogi, pa si lahko pogledate spodaj.