Jacobsove nove kreacije zaznamuje prefinjena eleganca. Foto: EPA
Jacobsove nove kreacije zaznamuje prefinjena eleganca. Foto: EPA

Jacobs je strgal ovitek iz rjavega papirja s konstrukcije, ki je spominjala na škatlo v škatli, in odprl modno revijo, na kateri se je po brvi sprehodilo na ducate manekenk v elegantnih damskih oblačilih. Iz njegovih novih kreacij, ki so navdih našle v bolj uglajenih časih, sta sevali prefinjenost in prikupnost.

Nič več "žurerk" iz 80. let
Na drugih revijah ta dan so se oblikovalci navduševali nad zlato, srebrno in bronasto, metalne tkanine so sevale z revij zvenečih imen, kot so Zac Posen, Carolina Herrera, Rachel Roy, Luca Luca in Diane von Furstenberg. Njihove nove kolekcije vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

Jacobs pa je vsekakor naredil odmik od svojih zadnjih kolekcij v slogu "žurerk" 80. let. Večina oblek na ponedeljkovi reviji je bila krojenih v A-liniji, kar je dodalo malce volumna, med najbolj navdušujočimi kosi pa je bil po mnenju modnih strokovnjakov oprijet pulover s svetlečimi vezeninami na prednjem delu.

Jacobs je potrdil tudi govorice, da se vračajo daljša krila, kar so modni strokovnjaki napovedovali kot prihajajočo smernico sezone. "To so bile čudovite, resnične in lepo izdelane obleke," je povedal Joe Zee, kredativni vodja revije Elle. "Se niste po reviji počutili vzneseno? Ali ni to bistvo mode?" je še dodal.