Jennifer Lawrence je blestela v Diorjevi rdeči obleki. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence je blestela v Diorjevi rdeči obleki. Foto: Reuters
Halle Berry
Halle Berry je prejela številne kritike. Foto: Reuters

Lucy Liu, Halle Berry in Eva Longoria tvorijo trojico zvezdnic, ki si bo želela, da včerajšnji večer čim prej utone v pozabo. Lucy Lui je za to priložnost izbrala obleko Caroline Herrera, veliko kritik pa je prejela predvsem zaradi cvetličnega vzorca, ki naj bi preveč spominjal na vzorec tapet. Tako Eva Longoria (v obleki Emilia Puccija) kot Halle Berry (v Versacejevi obleki) sta imeli preveč izrezov, obe pa je zajel še sindrom Angelinine razgaljene noge. Pohval niso prejele niti Julia Louis-Dreyfus (Vera Wang), Jessica Chastain (Calvin Klein), Tina Fey (L'Wren Scott), Jodie Foster (Giorgio Armani), Emily Mortimer (Jenny Packham), NeNe Leakes (Caroline Herrera), Sienna Miller (Erdem) ...

Če so lani zvezdnice stavile na smaragdno zeleno, je letos izstopala rdeče-oranžna barva, v živahnih barvah so tako blestele Jessica Alba (v obleki Oscarja de la Rente), Jennifer Lawrence (Dior) in Zooey Deschanel (Oscar de la Renta ), nekoliko slabši vtis pa sta pustili "rdeči" dami Marion Cottilard (v Diorjevi obleki) in Claire Danes (v Versacejevi obleki).

Med tiste, ki so z obleko, pričesko in nasploh celotno podobo dobile čisto "desetko", pa številni modni poznavalci uvrščajo še Megan Fox (v obleki Dolce & Gabbana), Anne Hathaway (v obleki Chanel), Amando Seyfried (v obleki Givenchy), Amy Adams (v obleki znamke Marchesa), Naomi Watts (v obleki Zaca Posena), Emily Blunt (obleka Michaela Korsa), Taylor Swift (v obleki Donne Karan), Julianne Moore (Tom Ford) ...

Za vedno glamurozno črno barvo so se odločile in s svojo izbiro tudi navdušile Kate Hudson (v obleki Alexandra McQueena), Rachel Weisz (Louis Vuitton), Helen Mirren (Badgley Mishka) in Glenn Close. Zvezdnice, ki pa niso prejela 'plusa' kljub izbiri "varne" črne barve, pa so Nicole Kidman (Alexander McQueen), Salma Hayek (Gucci) in Rosie Huntington-Whiteley (Yves Saint Laurent).

Pohvale je prejela tudi manekenka Miranda Kerr, ki je na podelitvi spremljala svojega moža Orlanda Blooma, s čimer sta zaljubljenca zavrgla namigovanja, da je njun zakon v škripcih. Angelska lepotica je izbrala obleko Zuhaira Murada, oblikovalec pa je za to priložnost oblekel tudi Jennifer Lopez. Med njima po našem mnenju "zmaga" Miranda, kdo pa je vam bolj všeč. Kako ocenjujete preostale zvezdnice?