Visoka in suhljata ameriška najstnica Karlie Kloss je ena najuspešnejših manekenk zadnjega desetletja. Foto: EPA
Visoka in suhljata ameriška najstnica Karlie Kloss je ena najuspešnejših manekenk zadnjega desetletja. Foto: EPA

Letošnjo revijo znane znamke spodnjega perila, ki zaradi prelestnih "angelskih" deklet na brvi po vsem svetu pritegne na milijone gledalcev, bodo posneli 9. novembra v New Yorku.

180 cm visoka (to so uradni podatki, v resnici naj bi bila še malo višja) Karlie, ki je odraščala na ameriškem Srednjem zahodu, je sicer že nekaj sezon ena najuspešnejših in najbolj zaželenih manekenk. Njena sanjska kariera se je začela že pri 15 letih, ko je podpisala pogodbo z agencijo Elite (pri 13 sta jo na neki dobrodelni modni reviji odkrila ista agenta, ki sta v manekenski svet utrla pot danes znanemu igralcu Ashtonu Kutcherju).

Ker je več let plesala balet, se Karlie (da, uspelo ji je, da je prepoznavna že po prvem imenu) po modni brvi giblje še posebej elegantno, njen zaščitni znak so neskončno dolge noge. Bila je že obraz oglaševalskih kampanj znamk Donna Karan, Oscar de la Renta in Dior, hodila je na revijah zvenečih imen, kot so Chanel, Lanvin, Alexander McQueen in Christian Dior. Obraz Diorja je že tri sezone, nekdanji vodja te pariške modne hiše John Galliano je o njej povedal, da uteleša "glamur stare šole".

Čeprav zna delovati bolj zrelo, kot dejansko je, Karlie o sebi pravi, da je čisto običajna ameriška najstnica. Svojo bolj sproščeno plat je pokazala v kampanji za dišavo Marca Jacobsa Lola in v oglasih za mladostno linijo Pink znamke Victoria's Secret.

Na spletni strani Models.com je 19-letna Karlie trenutno na četrtem mestu na lestvici "top 50", deli si ga z Joan Smalls. Bolj zaželene od Karlie v modnem svetu ta hip so, po omenjenem seznamu sodeč, le Lara Stone na prvem mestu, Natasha Poly in Freja Beha Erichsen na drugem ter Anja Rubik na tretjem.