Mednarodni modni večer je navdušil z avantgardnimi kolekcijami moških oblačil. Foto: MBFWLJ/Sandi Fišer
Mednarodni modni večer je navdušil z avantgardnimi kolekcijami moških oblačil. Foto: MBFWLJ/Sandi Fišer

Večer je odprla nadarjena mlada oblikovalka Sari Valenci z eksperimentalno kolekcijo, ki jo je zaznamovala domiselna kombinacija piksel camovzorca in živih barv. Sledila ji je Tjaša Zalar, ki jo je za mladi up slovenskega modnega oblikovanja poleg slovenske žirije za Mercedes-Benz Fashion Award označil tudi italijanski Vogue z moškimi oblačili glasnih krojev in nežnih barv.

Zlata Zavašnik je predstavila zrelo in estetsko modno zgodbo, ki izraža dolgoletno tradicijo znamke SENS in bogate izkušnje ustvarjalke. Srbski oblikovalec Marko Glavinić je obiskovalce z igrivo kolekcijo ArtChild popeljal nazaj v brezskrbne čase 90. let, njegova rojakinja Milica Vukadinović pa s svojim prepoznavnim slogom na športna igrišča. Slovenska oblikovalka Mija Curk je z znamko Sofia Nogard brisala meje med moškimi in ženskimi kosi oblačil, priznani srbski oblikovalec Boško Jakovljević pa je sklenil drugi sklop revij v velikem slogu, z bučnim aplavzom za novo kolekcijo znamke Faktory by Boško, ki so jo zaznamovala številna presenečenja.

Velike finale je odprl Tomislav Bahorić z monokromatsko modno zgodbo, polno namernih asimetrij, ki jo je odlikovalo tudi odlično kombiniranje naravnih in sodobnih tehničnih materialov. Znamka IVANMAN, pod katero ustvarja Ivan Mandžukić, je tudi tokrat ostala sinonim za krojaško in slogovno dovršena oblačila. Modni večer je končala Franziska Michael, priznana oblikovalka iz Berlina, ki je na modni brvi prepletala visoko modo, umetnost in nosljivost.