Modno revijo znamke G-Star Raw si je iz prve vrste ogledala tudi igralke Mena Suvari (v desnem kotu). Foto: EPA
Modno revijo znamke G-Star Raw si je iz prve vrste ogledala tudi igralke Mena Suvari (v desnem kotu). Foto: EPA

Našteli smo le nekaj zvenečih modnih imen, ki se te dni predstavljajo v Lincolnovem centru, kjer poteka Newyorški teden mode, na katerem oblikovalci predstavljajo svoje kreacije za jesen/zimo 2011/2012.

A preden se manekenke v popolnih opravah s popolnimi pričeskami in popolno naličenimi obrazi sprehodijo po brveh na modnih revijah, je potrebno veliko dela in priprav.

Najprej je treba poskrbeti, da je modna pista takšna, kot je treba, da je osvetljava popolna, v zakulisju pa se mrzlično prerivajo vizažisti, oblikovalci pričesk, organizatorji, stilisti, krojači in modni kreatorji, ki poskrbijo, da njihovi izdelki na telesih manekenk stojijo točno tako, kot morajo.

Ko se gostje posedejo - tisti najpomembnejši in najbolj zvezdniški dobijo mesto v prvih vrstah -, se iz zvočnikov zasliši glasba, za hip se ugasnejo luči, nato pa se spet prižgejo in čas je za mimohod modnih poslastic na vitkih dolgih nogah ...

Nekaj utrinkov iz zakulisja modnih revij, pa tudi drugih zanimivih trenutkov na newyorškem shodu modne srenje, si iz prve vrste oglejte v fotogaleriji.