Ariana Grande se je letošnje rdeče preproge udeležila v obleki Giambattiste Vallija. Foto: Reuters
Ariana Grande se je letošnje rdeče preproge udeležila v obleki Giambattiste Vallija. Foto: Reuters

Modna biblija Vogue je zapisala, da je prireditev znana po drznih modnih izbirah. Po njihovih besedah morajo glasbeniki, če želijo izstopati, tudi biti videti tako drzno, kot zvenijo.

In prav udarna izbira oblačil je zaznamovala letošnjo rdečo preprogo in prepletla generacije in žanre. FKA Twigs je po mnenju tujih medijev upravičila status modne ikone, medtem ko so nove zvezde, kot je denimo Rosalía – izbrala je usnjeno odpravo Alexandra Wanga – z izbiro stylingov izražale svojo individualnost.

Lizzo se je z bogato Versacejevo obleko poklonila Diani Ross in Cher, Ariana Grande pa se je odločila za po meri narejeno obleko Giambattiste Vallija.

Velika zmagovalka večera Billie Eilish se je odločila za modno hišo Gucci, Dua Lipa pa za preprosto elegantno obleko Alexandra Wanga.

Številne pa je s svojo izbiro zasenčil vsestranski igralec Billy Porter, ki se je odločil za modra oblačila, okrašena s kristali. Hlače so bile popestrene z resicami, za piko na i pa je poskrbel še z udarnim klobukom, pod katerega se je podpisala oblikovalka Sarah Sokol.

Več utrinkov z rdeče preproge si lahko ogledate v spodnji galeriji.