Foto:
Foto:

Park Tabor je to poletje zaživel v duhu nostalgije, projekt, ki je plod sodelovanja prostoRoža s projektom Vintage Vikend, dvojcem, ki spodbuja nošenje oblačil in modnih dodatkov iz druge roke, pa je bil zelo uspešen. Enkrat na mesec so se v park zatekli tako mladi ljubitelji vintage kosov kot tudi starejši, ki so ob ogledu razstavljenih kosov z mislimi odplavali v svojo mladost.

Tjaša Garčner in Nina Štajner iz dvojca Vintage Vikend sta projekt obujanja parka Tabor izpeljali odlično, organizatorki pa pravita, da je bil njun cilj zajeti vse dimenzije nošenja oblačil in modnih dodatkov iz druge roke: "Predstavili so se tako ponudniki t. i. second hand oblačil, torej oblačil novejšega datuma, ki iščejo nove lastnike, kot tudi tisti, ki so zbiralci vintagea, torej vsega, kar je bilo ustvarjeno pred več kot dvajsetimi leti, posebnega kroja in izdelave. Med nami so bili tudi nekateri, ki se ukvarjajo s predelavo starih oblačil in modnih dodatkov v nove mojstrovine."

Brez skrbi, čeprav se nostalgična sobota za zdaj umika iz parka Tabor, organizatorici obljubljata, da nostalgija ostaja in da bosta kmalu postregli z novimi projekti.