Tutu z enim rokavom, ki ga nosi Williamsova v New Yorku, je za Nike oblikoval modni oblikovalec Virgil Abloh. Foto: Reuters
Tutu z enim rokavom, ki ga nosi Williamsova v New Yorku, je za Nike oblikoval modni oblikovalec Virgil Abloh. Foto: Reuters
Williamsova leta 1998. Foto: Reuters

"Ko nanese beseda na modo, ne želite, da se 'prekršek' ponavlja," je Williamsova pred dnevi z nasmeškom pokomentirala prepoved prvega moža francoske teniške zveze, da še kdaj stopi na peščena igrišča Odprtega prvenstva v Franciji oblečena v oprijeti črni dres.

Organizatorji Odprtega prvenstva v Franciji se med turnirjem niso oglasili glede ustreznosti dresa. Giudicelli pa je v intervjuju za revijo Tennis Magazine poudaril, da tovrstni dresi ne bodo več sprejemljivi. "Mislim, da gremo včasih predaleč. Serenina letošnja oprava, na primer, ne bo več sprejemljiva. Moramo spoštovati igro in kraj," je bil jasen Giudicelli.

Le dan po tem, ko je Williamsova prvič javno komentirala besede Giudicellija, je stopila na igrišča Flushing Meadowsa v tutuju z enim rokavom. To je poteza, s katero je z vrnitvijo k bolj ženstvenemu slogu oblačenja na igrišču spodbudila debato o enakopravnosti spolov v tenisu. Konec koncev kljub vrnitvi na teniška igrišča še vedno velja za predstavnico nežnejšega spola in na večini turnirjev še vedno z zmagami ne zasluži toliko kot igralci tenisa.

Dvojna merila so se pokazala še enkrat, ko si je med odmorom na Odprtem prvenstvu ZDA francoska igralka tenisa Alizé Cornet zamenjala zgornji del dresa na igrišču. Za potezo, ki je nekaj običajnega med dvoboji igralcev tenisa, je prejela kazen zaradi kršitve kodeksa. In to je svet, v katerem Williamsova še vedno tlakuje pot svojim tekmicam.

Nekaj njenih najbolj zapomnljivih oprav smo zbrali v spodnji galeriji.