Ivan Rocco je tudi tokrat spretno kombiniral vzorce, navdih je črpal iz slikarskega sveta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ivan Rocco je tudi tokrat spretno kombiniral vzorce, navdih je črpal iz slikarskega sveta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Mladi oblikovalec, ki je še pred nekaj sezonami svoje kreacije predstavljal kot del kolektiva Young@Squat, lansko jesen na Fashion Weeku pa prvič nastopil samostojno, je poleg kolegov Petra Movrina in Anđele Lukanovič nominiran tudi za nagrado na prvih slovenskih Elle Style Awards, ki jih bodo podelili v sredo. Bo uspešna aktualna revija prevesila tehtnico v njegovo smer?

Večer je odprl Matevž Faganel pod znamko m*faganel, ki si je, kot je povedal po reviji, tokrat pustil malo več svobode. In res, kolekcija, navdahnjena s prvobitnim, instinktom, je bila precej bolj sproščena in "urbana" kot njegove siceršnje kreacije, ki navdušujejo pretežno poslovne ženske. Pri kolekciji sta mu tokrat pomagali Ana Lazovski, ki je ustvarila lasne dodatke, in Sara Pirc, s katero sta oblikovala minikolekcijo nahrbtnikov.

Maja Štamol je ostala zvesta minimalizmu v krojih, materialih in barvah, kreacije pa je v sodelovanju z rokodelci popestrila z detajli iz pločevine in torbicami, izdelanimi posebej za to kolekcijo.

Urša Drofenik je raziskovala možnosti, ki jih ponuja plise, kot je povedala sama, je skupaj s svojo ekipo na temelju šifona "združila arhitekturno in organsko". Slovenska estrada bo med pretežno živobarvnimi toaletami, primernimi za plese, zagotovo našla kaj zase.

Dvojec Sofia Nogard je tokrat raziskoval preoblikovanje telesa in se igral s kontrastom odkrito/zakrito: "Naša ženska se ne skriva." V kolekciji je veliko črne barve, zraven pa še nežni pastelni odtenki, ki jih občasno presekajo močni oranžni toni.

Irena Funduk, oblikovalka poročnih oblek, je, svojo kolekcijo opisala poetično: "Ptice svetlobe v kontrastu teme odkrivajo nove neraziskane vsebine … in čas je, da poletijo … V sodobnih nevestah prebujajo skrite potenciale, jih vabijo v življenje …"

Kot omenjeno v uvodu, je sklep večera pripadel Ivanu Roccu, ki je z zdaj že prepoznavnim patchworkom ustvaril zanimive kombinacije barv in vzorcev. Navdihovalo ga je modno popotovanje po svetu od Kitajske do Mehike, v kreacijah je bilo resnično prepoznati odtenke sloga mehiških uličnih razbojnic in razbojnikov (cholas in cholos).