Dogodek je z raznoliko kolekcijo, glasbenimi nastopi in stajlingi prepletal preteklost s prihajajočimi modnimi usmeritvami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dogodek je z raznoliko kolekcijo, glasbenimi nastopi in stajlingi prepletal preteklost s prihajajočimi modnimi usmeritvami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V Portorožu je v ponedeljek zvečer potekal galadogodek, ki je postregel z modno revijo spodnjega perila in kopalk Lisca ter napovedal modne smernice za pomlad in poletje 2016, poskrbel pa tudi za popotovanje v preteklost.

Mojstra preobrazbe Daša Gradišek in Klemen Bunderla sta goste v duhu časovnega popotovanja v vlogah legendarnih glasbenih osebnosti popeljala v čase Briljantine, Georgea Michaela in Tine Turner.

Dogodek je z raznoliko kolekcijo, glasbenimi nastopi in stajlingi prepletal preteklost s prihajajočimi modnimi usmeritvami, po modni brvi so se sprehodile znane manekenke Iryna Osypenko Nemec, Nadiya Bychkova, Anamarija Avbelj, Mirela Korać, Karin Škufca in druge.

Na Obalo pa so prišli tudi številni znani obrazi, med njimi diva slovenske glasbe Helena Blagne, modni poznavalki Nina Gazibara in Lorella Flego, voditeljica Ivana Šundov, stilistka Martina Vrhovnik, pevka Manca Špik in drugi.

Uspešno slovensko podjetje
Zgodovina Lisce se je začela pisati na začetku 50. let prejšnjega stoletja, ko se je skupina petih sodelavcev zbrala v majhni obrtni delavnici in začela ustvarjati modrčke, v katerih so zaznali poslovno priložnost. V le nekaj letih je domača obrt prerasla v pravo proizvodnjo, s katero je podjetje prodrlo na svetovni trg.

Lisca je danes na trgu prisotna v 30 državah z več kot sto prodajnimi mesti in proda 2,5 milijona izdelkov vsako leto. To so podatki, ki Lisco uvrščajo med vodilna podjetja spodnjega perila na območju nekdanje Jugoslavije in med enega pomembnejših ponudnikov perila v Evropi.