Sestri Proković so tokrat navdihovale ptice roparice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sestri Proković so tokrat navdihovale ptice roparice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer


Sestri Jeleno in Svetlano Proković, ki ustvarjata pod znamko JSP, so tokrat navdihovale ptice roparice. Marjete Grošelj najbrž ni treba posebej predstavljati, saj je s svojimi torbicami, ki so predmet poželenja novih in novih generacij, na slovenskem modnem prizorišču prisotna že 45 let.

Fotogalerije z vseh modnih revij drugega dogodka Philips Fashion Week si oglejte v naši sekciji Moda.

Zoran Garevski je svojo kolekcijo opisal z besedami: "Pozabljene fotografije, pokrajine, ki naj bi obstajale, poezija, ki ni bila napisana, vonj po neznanem in dotik, ki ostane ... za vedno."

Nina Šušnjara je kolekcijo za jesen in zimo 2012 poimenovala Insomnia, saj je navdahnjena z nočnimi "žurerskimi" izhodi. Nataša Hrupič je spet kombinirala različne, celo nasprotujoče si principe in ustvarila močno kolekcijo za ženske, ki vedo, kaj hočejo.

Poudarek kolekcije Alenke Globočnik za njeno znamko Akultura je v strukturi materialov, ki se drzno sestavljajo v kolaž avantgardnosti in prefinjenosti. Barva: črna!

Čast zapreti drugo izdajo dogodka Philips Fashion Week je pripadla lani najbolj opevani Nataši Peršuh, ki se je tokrat poigrala s kontrasti.

Fotografije z modne revije si oglejte v galeriji.