Revija modne hiše Fendi je ob 90-letnici potekala pred Fontano di Trevi. Foto: Reuters
Revija modne hiše Fendi je ob 90-letnici potekala pred Fontano di Trevi. Foto: Reuters

Luksuzna znamka modnih dodatkov (slovijo predvsem njihove torbice in sončna očala) namreč še vedno praznuje svoji jubilej, 90 let obstoja. Modno hišo sta leta 1925 ustanovila Adele in Edoardo Fendi - začela sta z majhnim butikom, v katerem sta prodajala usnjene in krznene izdelke (pasove, torbice ipd.), z leti pa je Fendi postal ena vodilnih blagovnih znamk na tem področju - in ena najdražjih, seveda.

Njen kreativni direktor je sicer že vrsto let znani nemški modni oblikovalec Karl Lagerfeld, pri oblikovanju Fendijevih izdelkov pa sodeluje tudi vnukinja ustanoviteljev Silvia Venturini Fendi - oba sta se tudi tokrat z roko v roki po koncu revije sprehodila po modni pisti in se zahvalila obiskovalcem, ki so ju nagradili z bučnim aplavzom.

Druga zvezda večera je bila najmanjša članica klana Kardashianovih, Kendall Jenner, ki je ob Belli Hadid in četici drugih lepotic predstavljala najnovejše kreacije s podpisom Fendi.

Fendi plačal obnovo znamenite fontane
Izbira prizorišča za slavnostno modno revijo sicer ni naključje: ravno Fendi je namreč v celoti financiral obnovo znamenitega rimskega vodnjaka, ki je nastal po zamisli Nicole Salvija v 18. stoletju. Obnova, ki je stala več kot dva milijona evrov, je sicer trajala kar leto in pol, končana pa je bila novembra lani.