Nagrada za življenjsko delo v rokah Milene Eber Štimac. Foto: Elle
Nagrada za življenjsko delo v rokah Milene Eber Štimac. Foto: Elle
Nagrade so podelili v sedmih kategorijah. Foto: Elle

na modnem področju in drugih področjih, povezanih z življenjskim stilom.

Tako meni revija Elle, ki je ob praznovanju desete obletnice izdajanja na slovenskem trgu, tretjič podelila nagrade Elle Style Awards. Nagrade so na galavečeru v Grand hotelu Union, ki ga je povezovala Mojca Mavec, podelili v sedmih kategorijah.

Najprestižnejšo nagrado za doprinos na slovenskem modnem področju je prejela Milena Eber Štimac, ki so jo organizatorji dogodka nagradili zaradi nadarjenosti, temveč tudi zaradi prave vztrajnosti in trdega dela. Dolgoletna tradicija Krznarstva Eber je prav z njo doživela preporod; krzno pa je z njenim unikatnim kreativnim dotikom pri nas postalo modna smernica. "Zahvaljujem se za izkazano čast. Nagrada mi izjemno veliko pomeni, še toliko bolj, ker sovpada z mojo 30 letno ustavrjalno potjo v krznarstvu Eber. Zahvalila bi se tudi vsem, ki so že 96 let zvesti naši znamki," je povedala nagrajenka.

V kategoriji najboljši modni oblikovalec je slavil sestrski dvojec Jelena in Svetlana Proković, ki ustvarjata pod znamko JSP, ki jo zaznamuje urbanost, ženstvenost in vojaška strogost.
Jelena (Svetlana ni uspela priti iz Beograda) se je zahvalila za nagrado in obenem povedala, da jo je ta presenetila. "Hvala sem, ki že 15 let stojite za nami, nas spodbujate, verjamete v znamko JSP. Zanimivo je tudi, da je to najina prva nagrada na tem področju v Sloveniji, zato nama toliko več pomeni." V kategoriji sta bili nominirani še Maja Ferme in Dajana Ljubičić.

Model leta je postala Prisha Justinek Alfirev, ki tako s svojim videzom osvaja tako domače kot tuje modne oblikovalce, tako da jo zagotovo čaka še dolga in uspešna modna kariera. v kategoriji model sta bili nominirani še Barbara Vasle in Nika Gomezel.

Za Elle žensko je bila imenovana oblikovalka Nika Zupanc (poleg nje sta bili nominirani še Jasmina Cibic in Regina Križaj), katere dela so del uglednih oblikovalskih podjetij, njene zbirke v omejeni izdaji in konceptualne instalacije so razstavljene po vsem svetu. Nika je v govoru javno podprla Miho Turšiča, svojega nekdanjega sošolca.

Za Elle moškega je bil imenovan umetnik Jaša Mrevlje - Pollak (med nominiranci sta bila pe Peter Bratuša in Gregor Luptek), ki je letos na beneškem bienalu predstavljal Slovenijo.

Žirija je opazila tudi talent Sare Valenci, Anje Šlibar in Hane Karim - na koncu je v kategoriji Mladi talent slavila Hana Karim. Ajdovka oblikuje unikaten nakit, spominjajoč na miniaturne skulpture, prefinjene porcelanaste umetnine, od katerih vsaka nosi svojo zgodbo za vse tiste, ki jih ni strah drznosti.

V kategoriji oblikovalec modnih dodatkov sta slavila Milena Hrastnik in Dušan Franc Hrastnik iz Milenike Shoes.