Tudi zlata toaleta s poudarjenimi rameni je lahko glamurozna. Še posebej v kombinaciji z visoko natupirano pričesko. No, po tehtnem razmisleku morda tale kos vseeno ne bi smel 'pobegniti' iz arhiva 80. let ... Foto: Handbag
Tudi zlata toaleta s poudarjenimi rameni je lahko glamurozna. Še posebej v kombinaciji z visoko natupirano pričesko. No, po tehtnem razmisleku morda tale kos vseeno ne bi smel 'pobegniti' iz arhiva 80. let ... Foto: Handbag
Dinastija
Alexis in Krystle iz Dinastije - razvpiti sovražnici in večni modni ikoni.

Ko se je na modni reviji dvojca Dolce & Gabbana za jesen/zimo 2009 po brvi sprehodila prva manekenka, so imeli modni poznavalci občutek že videnega. Da, osemdeseta so zelo nazaj. Joan Collins pa nikoli ni opustila svojega glamuroznega sloga. Kot bi vedela, da bodo suknjiči s podloženimi rameni enkrat spet postali modni hit ...

Priljubljena britanska igralka, manekenka in pisateljica je svojo kariero začela v filmih, prvič se je na platnu pojavila v filmu I Believe In You iz leta 1952, nato pa je postala obraz studia 20th Century Fox kot njihov odgovor na MGM-ovo britansko lepotico Elizabeth Taylor. Igrala je v številnih priredbah erotičnih romanov svoje sestre Jackie.

Alexis in Krystle postavljali modne smernice
A v zvezdniško orbito je Collinsovo leta 1981 izstrelila tv-uspešnica Dinastija, v kateri je igrala spletkarsko Alexis Carrington. Poleg svoje sovražnice na platnih, Krystle Carrington v podobi Linde Evans, je narekovala modne smernice 80. let - omenjeni televizijski lepotici sta vsakič prekosili druga drugo z drznimi modnimi izjavami.

Čeprav je življenjepis Collinsove izjemno bogat, je predvsem zaradi svoje večne predanosti glamurju navdih tudi novim generacijam modnih navdušenk. Prav letos je, pri zrelih 76 letih, nastopila v lastni oddaji za stilsko preobrazbo Joan Collins Does Glamour in je še vedno del britansko-hollywoodske estrade skupaj s (petim) soprogom Percyjem Gibsonom. Najbrž je omenjati, da je še vedno videti brezhibno, popolnoma odveč.

Na spletnem portalu Handbag so Collinsovo izbrali za modno ikono meseca. Zakaj, vam bo jasno po ogledu spodnjih fotografij.

Spodaj prilagamo še enega "damskih" besednih dvobojev med Alexis in Krystle - tokrat sta se spopadli v draguljarni (kje pa drugje).