Hayley (levo) na tednu mode. Foto: Instagram H. Hasselhoff
Hayley (levo) na tednu mode. Foto: Instagram H. Hasselhoff
Krasila je tudi že nekaj naslovnic. Foto: EPA

Ena izmed glavnih manekenskih zvezd slednjega je 21-letna Hayley Hasselhoff, hčerka 61-letnega slavnega igralca in glasbenika Davida Hasselhoffa, zvezdnika serij Obalna straža in Knight Rider.

Plavolasa Hayley, ki se z manekenstvom ukvarja od 14. leta, se je po dolgem času vrnila na modno stezo - medtem je obiskovala tečaj igralstva.

V britanski prestolnici je opozorila na perečo težavo v svetu mode, in sicer na to, da so manekenke z močnejšo postavo, kot je tudi sama - Hayley nosi ameriški konfekcijski številki 12 in 14 -, v veliko slabšem položaju kot njihove suhe kolegice. Na to jasno kaže tudi pogled na fotografske agencije, ki iz Londona pošiljajo na stotine fotografij s tedna mode "suhic", s tedna mode za močnejše pa so poslali le nekaj deset fotografij.

"To, da nam rečejo "plus-size", ni pravično," je nekaj pripadnikom sedme sile dejala Hayley in dodala: "Gre za ženske z oblinami, ženske vseh oblik in velikosti. Upam samo, da bodo prireditve, kot je ta, v prihodnje deležne več pozornosti, tako kot drugi tedni mode." Na koncu je dodala: "Spoštujete manekenke z oblinami, saj si to zaslužijo!"

Teden mode za močnejše v Londonu, ki poteka šele drugo leto zapored in ki naj bi v dveh dneh pritegnil 1.000 obiskovalcev, je za zdaj še vedno majhen modni dogodek, ki pa bo v prihodnjih letih skoraj zagotovo postal večji (vsaj) na Otoku. Povprečna Britanka namreč nosi konfekcijsko številko od 14 do 16 (ameriška od 10 do 12).

Nekaj fotografij si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.