Precej pozornosti je v Guccijevi obleki požela Jenna Ortega. Foto: Reuters
Precej pozornosti je v Guccijevi obleki požela Jenna Ortega. Foto: Reuters

Zlati globusi so po enoletnem premoru vrnili in odprli sezono prestižnih filmskih nagrad v Hollywoodu. Sezona se je najbolje začela za Spielbergove Fabelmanove in irski film Duše otoka.

Poleg nagrad za najboljše filmske dosežke so bile pod drobnogledom znova tudi večerne oprave zvezdnikov na t. i. rdeči preprogi, čeprav je bil letošnji podij bolj sivo-moder, a o barvah se tako ali tako ne razpravlja.

Quinta Brunson v obleki Christiana Siriana in z nakitom Neil Lane. Foto: Reuters
Quinta Brunson v obleki Christiana Siriana in z nakitom Neil Lane. Foto: Reuters

Prevladovala je klasična črnina s številnimi gotskimi izvedbami, modni kritiki izpostavljajo denimo prejemnico zlatega globusa za najboljšo igralko v komediji Michelle Yeoh ter Jamie Lee Curtis in Seleno Gomez, pa tudi pevko Rihanno, ki se je sicer "skrivala" v občinstvu.

V barvitejših opravah so navdušile Jenna Ortega, Anya Taylor-Joy, Letitia Wright in MJ Rodriguez ter še posebej najboljša igralka v humoristični seriji Quinta Brunson, ki se je znašla na številnih naslovnicah tujih medijev.

Za svetlejše odtenke so se tokrat odločile najboljša stranska igralka Angela Bassett, poleg nje so izstopale tudi Michelle Williams, Salma Hayek in Margot Robbie.

Med moškimi je izstopal Billy Porter v ekstravagantni obleki, pri revijah Vogue in People pa omenjajo še bolj klasično opremljena "Elvisa" Austina Butlerja, nagrajenca za najboljšo glavno moško dramsko vlogo, in Andrewa Garfielda.

Več o sami podelitvi in nagrajencih si lahko preberete v prispevku:

Sorodna novica Na "rehabilitirani" podelitvi zlatih globusov slavile Duše otoka in Fabelmanovi