"Ta kolekcija je prelomni trenutek za hišo Mugler – priložnost, da proslavimo svojo zgodovino in kose, zaradi katerih smo danes priljubljeni. Sodelovanje vključuje veliko naših podpisov, od bodijev in oprijetih oblek do krojaških kosov, denima ter čudovitega, drznega nakita in modnih dodatkov," je povedal kreativni direktor hiše Mugler, Casey Cadwallader.

Sorodna novica Slovo francoskega oblikovalca Thierryja Muglerja, ki je slovel po svojih nenavadnih kreacijah

Kolekcijo ženskih oblačil sestavljajo značilna Muglerjeva prevelika ramena z oprijetim pasom, ki oblikuje telo. Sodoben izraz prepoznavnih kod modne hiše, spiralno večplastno šivanje, ki se pojavlja v celotni kolekciji, je v obliki baggy denima, najlonskih in denim kavbojk in jaken. Usnjene plašče in jakne s podaljšanimi detajli šalov ter močne kroje dopolnjujejo iluzionistični bodiji, pajkice in obleke z dekadentnimi okraski.

Kolekcija moških oblačil je sestavljena iz različnih usnjenih modelov, vključno s hlačami, suknjiči in plaščem z graviranimi gumbi. Izbor denima vključuje izklesano jakno, ki poudari obliko. Krojene kose lahko plastite s prosojnimi potiski zvezdic in korzetnimi majicami.

Arhivski del kolekcije je poklon največjim uspešnicam Thierryja Muglerja iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Vsak kos, ki ga je oblikoval Casey Cadwallader, ima svojo posebno etiketo s podpisom Thierryja Muglerja, ki pooseblja ustanoviteljevo zapuščino. Mednje sodijo črna žametna obleka z oblikovanim pasom in napihnjenimi rokavi, čipkasta korzetna obleka, krilni kostim in zelena krojena jakna. Modni dodatki vključujejo uhane v obliki bumeranga in dvojno broško, povezano z verižico.

Zasedba poudarja duh raznolike Muglerjeve skupnosti. Lookbook, ki ga je fotografiral Lengua in stilirala Haley Wollens, predstavlja široko paleto talentov, od modnih ikon do glasbenih talentov. V zasedbi so Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Anna Ewers, Ariish Wol, Sora Choi, Imaan Hammam, Selena Forrest, Lidia Judickaite, Yilan Hua, Aweng Chuol, Amaarae, Eartheater, Arca, Xu Meen, Luthando Ngema, Cheikh Diakhate in Fernando Lindez.

Kolekcija Mugler H&M bo na voljo 11. maja.