Jennifer Lawrence je pozornost kritikov vzbudila z vlogami v neodvisnih filmih, kakršna sta Burning Plain in Winter's Bone. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence je pozornost kritikov vzbudila z vlogami v neodvisnih filmih, kakršna sta Burning Plain in Winter's Bone. Foto: Reuters

Jennifer Lawrence, dekle z naslovnice zadnje številke modne biblije Vogue, je nov obraz Christiana Diorja. Zvezdo Iger lakote so najeli za oglasno pomladno kampanjo njihovih torbic Miss Dior.

To je prvo sodelovanje 22-letne lepotice s kakšno luksuzno modno hišo, čeprav se je julija udeležila premierne modne revije novega Diorjevega glavnega oblikovalca in kreativnega direktorja, Rafa Simonsa.

"Kot vsi drugi sem tudi jaz prvič odkril Jennifer Lawrence v vlogah, ki jih je odigrala v akcijskih filmih," razlaga za Vogue Simons. "Seveda me je prevzela njena neverjetna prezenca v teh blockbusterjih, a impresioniran sem bil tudi nad njenimi močnimi interpretacijami subtilnejših, bolj zaokroženih likov. Njena mladost in njena klasična lepota, a tudi njena moč značaja in kompleksnost, ki jo je sposobna utelesiti pri tako rosni starosti, so zame tako edinstvene kot tudi zelo ganljive."

Impresivna vrsta obrazov Diorja
Med preteklimi Diorjevimi ambasadorkami najdemo imena, kot so Marion Cotillard, Mila Kunis, Natalie Portman in Charlize Theron.

"Zelo sem navdušena, da bom delala z Diorjem in nosila nove kreacije Rafa Simonsa," je povedala Lawrenceova. "Njegov prvenec v visoki modi je prenesel vso privlačnost Diorja v moderno dobo."

Jennifer trenutno osvaja kritike v drami Silver Linings Playbook, ki jo nekateri že omenjajo za oskarjevskega kandidata, po novem letu pa jo bomo videli v drugem delu Iger lakot in najnovejših Možeh X.