Uvedel je posebno in radostno vizijo. Foto: AP
Uvedel je posebno in radostno vizijo. Foto: AP

Jeremy Scott je Moschino prevzel oktobra 2013 z revolucionarno kolekcijo jesen in zima, ki naj bi po besedah modne hiše "začela tisoč razprav o vlogi mode v letopisih umetnosti, potrošništva in družbenega komentatorstva." Izpod rok 47-letnika, ki se je rodil v Missouriju, so luč sveta ugledale kolekcije, ki so njegovo drzno pop kulturo osredotočile tudi na Nezemljane in barbike. Po 10 letih divjih, nenavadnih modnih revij in elegantnega oblačenja številnih zvezdnikov se je ameriški oblikovalec odločil, da odstopi z mesta kreativnega direktorja italijanske luksuzne hiše Moschino.

Umetniške kreacije. Foto: AP
Umetniške kreacije. Foto: AP

"Scott je napisal temeljno poglavje v zapuščini znamke s svojim neustrašnim in občudovanja vrednim 'pop-camp' slogom in prodornim humorjem, ki so del kodeksa hiše," je modno podjetje zapisalo v izjavi. Massimo Ferretti, predsednik Aeffe S.p.A., krovne družbe Moschina, se je oblikovalcu zahvalil zato, ker je "uvedel posebno in radostno vizijo, ki bo za vedno del zgodovine Moschina," poroča AP.

Scott je sicer svoja leta v Moschinu označil za "čudovito praznovanje ustvarjalnosti in domišljije" ter dejal, da je ponosen na svojo zapuščino. Obenem se je Ferrettiju in vsem oboževalcem po svetu zahvalil, da so slavili njega, njegove kolekcije in vizijo.

Njegove stvaritve so med drugim nosile tudi Katy Perry, Madonna, Rita Ora in Zendaya. Pred kratkim je za oskarje oblekel tudi Angelo Bassett.