John Galliano sočasno ustvarja dve kolekciji - svojo in Diorjevo. Foto: EPA
John Galliano sočasno ustvarja dve kolekciji - svojo in Diorjevo. Foto: EPA
John Galliano
V Gibraltarju rojeni oblikovalec je vodenje modne hiše Christian Dior prevzel leta 1996 . Foto: EPA

Možje postave so Galliana pridržali, potem ko naj bi znani modni oblikovalec v četrtek zvečer v kavarni La Perle v pariški četrti Marais iz neznanih razlogov domnevno s sovražnim govorom razžalil par, ki je sedel na terasi kavarne, verbalnemu napadu pa naj bi sledil še fizični obračun. Kot je za francoski radio Europe 1 povedal par, je nanju letelo nekaj Gallianovih ponižujočih opazk, ki so se nanašale na Jude in Azijce.

Policija je Galliana zaslišala, po navedbah neimenovanih predstavnikov policije pa naj bi bila stopnja alkohola v njegovi krvi visoka. Oblikovalca so pozneje izpustili iz pripora, čeprav bo proti njemu morda vložena obtožnica. Odvetnik Galliana Stephane Zerbib je sicer vse obtožbe proti svojemu klientu odločno zavrnil: "Prišlo je do spora, gospod Galliano je bil verbalno napaden, vendar na nobeni točki ni izrekel nobenih žalitev in imamo priče, ki bodo to podprle."

Dior suspendiral Galliana
Modna hiša Dior je modnega oblikovalca Johna Galliana medtem začasno suspendirala. Eden najvplivnejših oblikovalcev našega časa bo suspendiran, vse dokler ne objavijo izidov preiskave o dogodku.

Edvardijanski gizdalin, ki prisega na telovadbo
V Gibraltarju rojeni oblikovalec je vodenje modne hiše Christian Dior prevzel leta 1996 in večinoma velja za tihega in sramežljivega človeka, ki zelo rad razpravlja o svojih stvaritvah, veliko manj pa o svojem zasebnem življenju. Precej pozornosti sicer vzbujata njegov imidž edvarijanskega gizdalina z brčicami in na trenutke zvezdniško obnašanje.

Menda pa je izjemno discipliniran človek, ki mu veliko pomeni telesna pripravljenost - vadbo začne vsako jutro ob 6. uri in intenzivno telovadi najmanj eno uro: "Ugotavljam, da mi telesna vadba pomaga, da se lažje osredotočam, pa še več energije imam."

Galliano se te dni pripravlja na predstavitev jesensko-zimske kolekcije oblačil modne hiše Dior in svoje novoustanovljene znamke G Galliano.