Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gucci je novembra v Los Angelesu priredil modno revijo, ampak ta je bila zunaj koledarja najbolj znanih tednov mode. Tokrat pa se je po koncu pandemije covida-19 predstavil na domačih tleh s kolekcijo za jesen in zimo 2022/23.

Na sprehodu po modni pisti, obrobljeni z ogledali, so manekenke nosile različne obleke: ohlapne, z vzorcem, z žeblji ali z ostrimi rameni ... Nekateri suknjiči so viseli samo na enem ramenu. Diskovidez iz 80. let prejšnjega stoletja so poudarili z bleščečimi oblekami, sijočimi kombinezonom in krili ...

Kreativni direktor Guccija Alessandro Michele je kolekcijo, imenovano Exquisite Gucci, opisal z naslednjimi besedami: "Uporabljam metaforo čarobnega zrcala, da se približam fantazmagorični moči mode. Sveti moči, ki izžareva s površine tkanin."

Michele je obenem razkril tudi sodelovanje s športnim velikanom Adidasom, pri čemer se logotip športne znamke in črte pojavlja na blazerjih, dolgih oblekah s stezniki, hlačah in pokrivalih, vključno s plavalnimi in kapami s ščitkom ... Dodatki so vključevali tudi kravate, baretke in širok nabor torb.

Modno predstavo so iz prvih vrst spremljali številni znani obrazi, med njimi pevka Rihanna in raper A$AP Rocky, zvezdnik filma Modna hiša Gucci Jared Leto, teniška šampionka Serena Williams ...

Milanski teden mode se bo končal danes.