Bi si jih upali obleči za sprehod po mestu? Foto:
Bi si jih upali obleči za sprehod po mestu? Foto:
Verjeli ali ne kroksi obstajajo tudi v roza različici.

Ne samo to, saj imajo velik potencial, da v svetu dosežejo razsežnosti modne ikone. Če jih ne uporabljate samo za delo na vrtu in za odnašanje smeti v bližnji smetnjak, so lahko tudi vaša močna stilna izjava. Za sproščeno izražanje nenavadne modne filozofije, ki skoraj že meji na estetiko grdega, je pač potreben pogum, kroksi pa vam pomagajo s paleto najrazličnejših barv.

Poleg svoje modne plati imajo po zagotavljanju proizvajalca tudi veliko praktično vrednost. Njihova posebnost je mehkoba, zaradi katere se popolnoma prilagodijo stopalom in lastniku nudijo veliko udobje. Zaradi svoje majhne teže dajejo lahkoten občutek med hojo, njihove zračne odprtine pa omogočajo pretok zraka. S kroksi je bojda tudi izredno težko zdrsniti, saj za to poskrbi poseben podplat.

Kroksi niso za v bolnišnico
Edina težava trendovskih kroksov je, da jih ne morete nositi, če delate v bolnišnici. Kroksi naj bi namreč ustvarjali statično elektriko, ki lahko moti medicinske električne naprave. Zaradi tegajih hočejo švedske bolnišnice v svojih prostorih prepovedati. Če bodo kroksi nadaljevali uspešno osvajanje svetovnih stopal, lahko kmalu pričakujemo table v slogu "prosim izklopite svoje mobilne telefone": "Prosimo sezujte svoje krokse".