Kylie Jenner s podobo leva na prsih. Foto: AP
Kylie Jenner s podobo leva na prsih. Foto: AP

Ameriška raperka Doja Cat se je na modni stezi znamke Schiaparelli pojavila od pet do glave odeta v rdečo barvo, njeno telo in obleka pa sta bila posuta s kar 30.000 kristali Swarowski. Za kreacijo, za katero so se obračala glave, je poskrbel kreativni direktor modne hiše Daniel Roseberry, k celotnemu videzu pa je veliko prispeval tudi umetnik ličenja Pat McGrath. Njegova ekipa je Dojo Cat krasila kar pet ur, pišejo tuji mediji.

Prihod raperke v Petit Palais v Parizu je predstavljal dramatični začetek Schiaparellijeve modne revije za kolekcijo pomlad – poletje 2023. Revijo so poimenovali "Peklenska moda", navdih zanjo pa naj bi našli v Dantejevi Božanski komediji in njegovih devetih krogih pekla.

Roseberry je leta 2019 postal prvi Američan, ki se je zavihtel na vrh te francoske modne hiše.

Živalske glave na ženskih telesih

Doja Cat se je nato usedla v prvo vrsto, ob njej pa je poglede obračala še ena milo rečeno nenavadna kreacija, ki jo je nosila ameriška resničnostna zvezdnica Kylie Jenner. Nosila je črno toaleto, iz katere je gledala zelo realistično izdelana levja glava z ogromno grivo. Čeprav so v podjetju zagotovili, da "med izdelavo obleke ni bila poškodovana nobena žival", so mnogi dvigovali obrvi in izražali nestrinjanje. Pri Schiapareliju so zagotovili, da ne gre za nagačeno žival, ampak je bila glava izdelana iz pene, volne in umetnega krzna ter ročno pobarvana, da je bila videti kot prava.

Tudi na modni reviji so se pojavile kreacije z velikimi živalskimi glavami. Legendarna britanska manekenka Naomi Campbell je imela na prsih črnega volka, ruska manekenka Irina Shayk je predstavila prav takšno obleko, v kakršni se je pojavila Kylie Jenner, kanadska manekenka Shalom Harlow pa se je sprehodila po stezi v obleki z vzorcem snežnega leoparda in njegovo ogromno glavo na prsih.

Utrinke z modne revije hiše Schiaparelli si oglejte v galeriji.