Različica Lake Bled športnega copata Luka 2 bo na voljo šele septembra. Foto: Sporočilo za javnost
Različica Lake Bled športnega copata Luka 2 bo na voljo šele septembra. Foto: Sporočilo za javnost

Športni copati, ki jih bo oz. jih je Nike letos predstavil pod skupnim imenom Luka 2, imajo enako zasnovo, a različne barvne odtenke, so v sporočilu za javnost zapisali pri košarkarjevem pokrovitelju. Vsaka barvna različica pripoveduje svojo zgodbo – eno je na primer zasnovala umetna inteligenca (v angleščini artificial inteligence oz. AI) in tako nosi ime Luk.AI, druge pa so navdihnile različne podrobnosti iz Dončićevega življenja.

Različico Nebula (Meglica, op. a.) je navdihnila podoba iz vesolja, medzvezdnega oblaka prašnih delcev in plinov, tako da jo sestavlja pisana kombinacija barv, od rožnate in vijoličaste do oranžne, zelene in sive. Različica Matador je bila zasnovana kot poklon Dončićevemu obdobju, ki ga je preživel v klubu Real Madrid v Španiji, model Quai 54 pa se poklanja 20-letnici slovitega košarkarskega turnirja.

Z različico Blejsko jezero (Lake Bled) pa so se pri Niku poklonili Dončićevi domovini, Sloveniji. Poleg kombinacije zeleno-modre barve in odtenkov so v izdelavo te različice športnega copata vključili tudi trajnostne materiale, so zapisali v Niku. Vsaj 20 odstotkov teže izdelka tako predstavljajo materiali, pridobljeni trajnostno, kar je po njihovih navedbah tudi eno izmed košarkarjevih življenjskih vodil.

Kot so še pojasnili pri ameriškem proizvajalcu športne opreme, vse športne copate krasijo še napisi Ljubezen (v slovenskem jeziku) na zgornjem delu obutve, na vsaki peti pa je del latinskega izreka "Non desistas, non exieris" (Nikoli ne obupaj, nikoli se ne predaj), ki ga ima Luka tudi vtetoviranega na svoji levi roki.